Opvolger 11

antwerpen

01

Over mij


fb.png    
ig.png     linked in   

 

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Ik heb gekozen voor de politiek om meer te doen voor de samenleving, om mijn ideeën te delen en vooral uit te voeren. Het is makkelijk om vanaf de zijlijn feedback te geven aan de overheid, maar ik vind het belangrijker om die feedback om te zetten in acties. Dat is wat ik nu ga doen.

 

Waarom Vooruit?

Ik kies voor Vooruit omdat ik hun visie op rechtvaardigheid en gelijkheid ondersteun. De partij werkt aan een eerlijke verdeling van welvaart, betere sociale voorzieningen en meer solidariteit. Deze doelen passen bij mijn waarden en wat ik wil bereiken.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Openbaar vervoer

België is wereldkampioen filerijden. En terwijl Vooruit in de federale regering opnieuw investeerde in openbaar vervoer, bespaarde de Vlaamse regering De Lijn kapot. Ondertussen zijn er 3.200 haltes afgeschaft. Daardoor geraken mensen niet op hun werk, geraken kinderen niet op school en geraken ouderen niet meer tot bij vrienden of familie. Wat de Vlaamse regering wél deed? Premies uitdelen voor wie een elektrische wagen van €40.000 kan betalen. Dat kan voor ons echt niet. Als we mensen uit de wagen en richting het openbaar vervoer willen krijgen, moeten we zorgen voor stipt en betaalbaar openbaar vervoer. Dat is goed voor het klimaat én je portemonnee. Ons voorstel: een combiticket dat geldig is op al het openbaar vervoer én gratis openbaar vervoer voor jongeren tot 25 jaar. 


Werk en sociale bescherming

Werken moet lonen. En wie elke dag keihard zijn best doet, moet daarvoor beloond worden. Dat vinden wij logisch. Daarom heeft Vooruit in de federale regering de automatische index verdedigd tegen alle aanvallen van rechts. Want als het leven duurder wordt, moeten de lonen ook omhoog. We hebben ook keihard gestreden voor hogere minimumlonen. Wij verhoogden de minimumlonen voor het eerst sinds 2008, van €9,5 naar €12,5 per uur. We willen die minimumlonen nu verder verhogen én lagere belastingen op werk. Werkende mensen betalen vandaag te veel belastingen. Wie op een andere manier geld verdient, betaalt vaak niets. Dat is niet eerlijk. Het verschil tussen werken en niet werken moet groter. Vooruit zal blijven strijden voor werkbaar werk dat loont, met voldoende tijd voor je gezin en een goede work-life balans.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Opvolger 11

antwerpen