Nieuws

Kruispunt St-Rochus wordt veiliger

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Thursday 06

October 2022 17:56

Het kruispunt van de St.-Rochusstraat, de Vandenpeerenboomstraat en de Vogelpers is allesbehalve optimaal, zelfs wat gevaarlijk.

Daar wordt nu iets aan gedaan. Er komen rode fietsstroken op het kruispunt en de zebrapaden verschuiven om automobilisten een beter zicht te geven op het kruispunt. Op die manier willen we de verkeersveiligheid verhogen.

 

Sinds de opening van de Misiabrug, de Zuidbrug, is de verkeerscirculatie er uiteraard veranderd. De Bospoortbrug is afgesloten en enkel nog toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Dat betekent dat er wel nog steeds fietsers vanop de Bospoortbrug de St.-Rochusstraat mogen oprijden.  Dat wordt door de automobilist wel eens vergeten. Langs de andere kant stormen soms fietsers naar beneden, die daardoor de automobilist, zelfs wanneer die reglementair stopt, serieus kan verrassen.

Er werd reeds beslist dat de  politie meer zou controles uitvoeren om te zie of automobilisten de stopstreep wel respecteren. Maar het is duidelijk dat er bijkomende ingrepen nodig zijn om dit kruispunt veiliger te maken.

Halle bedacht nu twee ingrepen om de toestand veiliger te maken. Ter hoogte van de Vandenpeereboomstraat en de Vogelpers zal op het kruispunt een fietsstrook in een rode kleur op het wegdek aaangebracht worden. Zo zal de aanwezigheid van fietsers extra benadrukt worden. De zebrapaden worden wat dieper in de Vandenpeereboomstraat en in de Vogelpers verlegd. Zo komt er een dubbele stop voor wagens: eentje voor het zebrapad en eentje een beetje verder vlak voor het kruispunt. Zo hebben automobilisten een beter zicht of er fietsers aankomen en vormen ze geen gevaar voor de voetgangers.

De nieuwe wegmarkeringen worden in de loop van oktober aangebracht wanneer het weer het toelaat. We zijn wel van plan om deze ingreep permanent te evalueren en bij te sturen als dat nodig moest zijn.


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant