Nieuws

LOKAAL: Krotten eindelijk afgebroken

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Friday 18

November 2022 17:23

De rij met verkrotte huisjes langs de Brusselsesteenweg op Stroppen in Halle is afgebroken. Dat betekent dat de stad Halle binnenkort kan beginnen aan de aanleg van de Stroppenweg die meteen een nieuwe invalsweg naar de stad wordt.

Halle heeft al langer plannen om de stad bereikbaarder te maken vanuit Stroppen. Vooral toen Halle in de Lariellestraat tussen het kanaal en de Brusselsesteenweg een gloednieuw stadsmagazijn bouwde, werden de plannen concreter. Ondertussen wordt op diezelfde site een nieuw modern containerpark aangelegd zodat de nood aan een degelijke ontsluiting alleen maar nijpender werd.

“Het plan is al geruime tijd om naast het stadsmagazijn en het nieuwe recyclagepark een nieuwe straat aan te leggen die uitkomt op de Brusselsesteenweg, ter hoogte van de plek waar een tiental verloederde arbeiderswoningen stonden”, zegt schepen van Openbare Werken Johan Servé (Vooruit). “Dat we die woningen zouden afbreken, was vijf jaar geleden al beslist. De leefomstandigheden waren er niet naar behoren en een aantal huisjes stonden al lang leeg. Zo’n vier jaar geleden zijn de laatste bewoners uiteindelijk vertrokken.”

Toch duurde het nog tot vorige week vooraleer een bulldozer de huisjes met de grond gelijk maakte. “Om hier de nieuwe invalsweg naar het recyclagepark, het stadsmagazijn en bij uitbreiding ook naar het stadscentrum te kunnen aanleggen, was er eerst nog voorbereidend werk aan de winkel. We moesten gronden aankopen en ondertussen hebben we ook gronden geruild met een bedrijf in de omgeving. Dat is ondertussen allemaal in orde zodat we nu met het dossier vooruit kunnen”, zegt Johan Servé.

“De verkrotte huisjes afbreken is een eerste stap”, gaat de schepen verder. “Binnenkort starten we de aanleg van de Stroppenweg tot op de Brusselsesteenweg. Eens deze weg open gaat voor het verkeer, krijgt de Lariellestraat het statuut van een lokale weg. De verkeerslichten worden hier dan overbodig en zullen verschuiven naar het nieuwe kruispunt met de Stroppenweg.”

“ Op termijn is het bedoeling om aan de overkant van de Brusselsesteenweg ook een nieuwe weg aan te leggen die op dit nieuwe kruispunt zal uitkomen”, vertelt Johan Servé. “Die weg zal over het huidige woonwagenterrein lopen en moet de achterliggende Stroppenwijk op een veilige manier ontsluiten. Voor deze laatste weg is er nog geen timing vooropgesteld. De Stroppenweg langs het containerpark en de stadsmagazijnen wordt in de loop van 2023 aangelegd.”

De nieuwe Stroppenweg wordt een straat met een apart rijvak in elke rijrichting en zal ook uitgerust zijn met fietspaden en voetpaden.


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant