Nieuws

Pak de klimaatuitdagingen aan tijdens onze hackathon. Afspraak op 10 maart in Leuven

Wednesday 02

February 2022 17:14

De uitdagingen van de klimaatcrisis worden alleen maar groter. Droogte, overstromingen, mislukte oogsten,... Hoe pakken we dat aan? En hoe zorgen we dat de gewone Vlaming niet moet opdraaien voor een peperdure klimaatfactuur? Denk mee na over oplossingen tijdens onze klimaathackathon op 10 maart in Leuven

Registreer je gratis >

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen om onze samenleving beter, warmer en meer solidair te maken? Zo’n 6.000 mensen beantwoordden die vraag voor The Big Shift. Deze klimaat-uitdagingen pakken we samen aan:

✔ Minder CO2-uitstoot

✔ Gezonde lucht

✔ Milieuvriendelijk én betaalbaar vervoer voor iedereen

Pak samen met ons de klimaatuitdagingen aan.
Registreer je gratis>


De klimaatcrisis is zonder twijfel de grootste uitdaging voor onze samenleving.
Als we die nu niet aanpakken zadelen we onszelf, onze kinderen en onze kleinkinderen op met een peperdure klimaatfactuur. 

Laura: "Zorgen voor minder auto's op straat? Maak het openbaar vervoer betaalbaar! We moeten nù werk maken van de klimaatcrisis."


(Het artikel gaat verder onder de Facebookpost.)

Onze aanpak

Iedereen die dat wil, kan ideeën over een leefbaar klimaat online delen en stemmen op de beste ideeën van anderen. We kregen al heel wat ideeën binnen: meer fietsstraten, een boom voor elke Belg en je bureau thuis isoleren met je leasing budget. Heb jij ook een creatieve ingeving voor het klimaat? Geef nu jouw idee!

Bart zijn idee voor minder CO2 uitstoot? “We werken vaker van thuis uit en bedrijfswagens blijven stilstaan. Toch verplichten werkgevers nog te vaak hun werknemers om een bedrijfswagen te nemen. Geef werknemers de kans om hun leasebudget te gebruiken voor energiebesparende oplossingen zoals isolatiewerken of zonnepanelen.”


Deel je ideeën op de hackathon of vooraf via thebigshift.be. Met de beste ideeën gaan we aan de slag tijdens onze hackathon op 10 maart in Leuven, samen met alle deelnemers en experten. Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven, en Joris Vandenbroucke, federaal parlementslid, begeleiden de avond. 

Reserveer hier je gratis ticket >

 

Johan heeft een idee voor meer gezonde lucht. "Dat kan alleen als onze steden verkeersvrij zijn. Weer het verkeer uit het centrum van de steden. Voorzie goedkoop en efficiënt openbaar vervoer.”


The time is now.
Kom naar de hackathon op 10 maart in Leuven en denk samen met ons over oplossingen voor de klimaatcrisis. Samen pakken we de klimaatuitdagingen nù aan. Voor onze planeet, voor onze kinderen, voor onze toekomst. 


Ga naar
Over de Auteur

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant