Nieuws

Kinderwagen- en rolstoelvriendelijke picknicktafels in Kapellen?

Vooruit Kapellen

Wednesday 23

February 2022 12:00

👉 Zijn er binnenkort kinderwagen- en rolstoelvriendelijke picknicktafels te vinden in Kapellen? Als het aan Vooruit Kapellen ligt wel! ♿

Tom Namurois, gemeenteraadslid voor Vooruit heeft op de gemeenteraad van maandagavond ervoor gepleit dat de picknicktafels in Kapellen eveneens toegankelijk gemaakt worden voor wandelaars met buggy’s en rolstoelgebruikers. “Ook jonge gezinnen met kinderwagens of personen met een beperking moeten volop kunnen genieten van de openbare ruimte in onze gemeente.”

“Ook minder mobiele wandelaars en gezinnen met kinderwagens hebben in tijden van corona het groen van onze gemeente ontdekt. Bij een wandeling hoort ook een rustpauze, maar het is heel jammer dat iemand dan niet kan aansluiten aan een picknicktafel”, zegt Namurois. “Al kan een bestaande picknicktafel met eenvoudige ingrepen worden aangepast door bijvoorbeeld de poten naar binnen te plaatsen of het tafelblad langer te maken. We pleiten ervoor de versleten exemplaren te vervangen door toegankelijkere picknicktafels en de bestaande toegankelijker te maken. De gemeente Essen is daar bijvoorbeeld al mee bezig. Bij het herinrichten van een picknickzone moet ook gedacht worden aan de weg naar de picknicktafel. Eigenlijk moet bij elke ingreep aan de openbare ruimte getoetst worden hoe die het meest toegankelijk gemaakt kan worden.”

👇

Lees het artikel van HLN hier.


Ga naar Vooruit Kapellen
Over de Auteur

Vooruit Kapellen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant