Limburg

Opvolger 14

01

Over mij


fb.png    
ig.png    

 

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Mensen helpen en ondersteunen is mijn roeping. Samen met verenigingen en organisaties meebouwen aan leuke projecten binnen onze samenleving.

 

Waarom Vooruit?

Voor mij staat Vooruit voor gelijkheid en kansen bieden aan iedereen. Vooruit staat voor een democratische samenleving waar het goed leven is voor iedereen.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Kinderopvang & Onderwijs
De Vlaamse regering - zonder Vooruit - bespaarde de afgelopen jaren op onze kinderen en jongeren. De kinderopvang is te duur en ouders moeten maanden op voorhand zoeken naar een plek. Ook het Vlaamse onderwijsbeleid staat de voorbije jaren gelijk aan stilstand en achteruitgang. Leerlingen zitten uren in de studie, leerkrachten vallen uit door de hoge werkdruk en de kennis van het Nederlands gaat steeds achteruit. Het is tijd om die stilstand te doorbreken. Om opnieuw te investeren in onze kinderen en jongeren. Met 130 dagen gratis kinderopvang en een plaats voor elk kind. Met gratis gezonde schoolmaaltijden voor elk kind en een sterke leerkracht voor de klas. 

 

Cultuur & Media

Cultuur is overal in ons leven en verrijkt ons elke dag. Het ontspant, inspireert en helpt ons om kritisch te kijken naar de wereld. Cultuur kleurt onze vrije tijd met tv-reeksen, theater en film, boeken, muziekfestivals, tentoonstellingen etc. Zonder cultuur en media is ons leven een stuk duffer en saaier. Alleen vinden steeds meer jongeren de weg niet (meer) naar culturele activiteiten. Het huidige aanbod sluit niet genoeg aan bij hun  leefwereld en ook de prijs schrikt af. Ook lokaal zien we dat niet alle gemeenten aandacht schenken aan toegankelijk cultuurbeleid.

 

Cultuur en media kunnen nochtans alleen een inspiratie zijn voor ons allemaal als ze bereikbaar, betaalbaar en inclusief zijn. Want wat heb je aan een bib vol literatuur als die amper bereikbaar is met de bus? Wat heb je aan een openbare omroep en  streamingaanbod als de prijs van je internet torenhoog is? Wat heb je aan een festival als het de huur van je kot hypothekeert? Vooruit wil élke bestaande drempel wegwerken. Wij willen werk maken van een sterke openbare omroep en een kwaliteitsvol cultureel aanbod, toegankelijk voor iedereen.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Limburg

Opvolger 14