Nieuws

LOKAAL: Kidz-Vestival verwelkomt kinderen en leerkrachten voor een namiddag vol plezier

Helmut Jaspers

Bediende

Saturday 24

June 2023 22:20

Het Kidz-Vestival, georganiseerd door de gemeente, opende vrijdag 23 juni haar deuren voor kinderen van de Essense lagere scholen en hun leerkrachten. Jeugdschepen Arno Aerden (Vooruit) mocht de jonge bezoekers verwelkomen.

Het festival, genaamd naar de Vest rond de Oude Pastorij, bood een uitgebreid programma vol plezier, leren en creativiteit. De kinderen konden deelnemen aan een reeks workshops, waaronder macramé, knutselen met Studio Wonder, het schilderen van Happy Stones en het maken van droogbloemen. Er waren ook een heel aantal springkastelen waarop de kinderen zich konden uitleven. Even verpozen kon in het Stoerwoud.

Daarnaast waren er verschillende infostandjes aanwezig van organisaties zoals het Huis van het Kind, welzijnsorganisaties en Logo, waar de kinderen meer konden leren over een verscheidenheid aan onderwerpen. Extra attracties zoals een photobooth, een Pidpa-bar droegen bij aan de feestvreugde.

En, last but not least, een optreden van de Ketnetband en een kinderdisco maakten de sfeer compleet!

Arno Aerden, jeugdschepen voor Vooruit, zei: "We zijn erg blij om alle kinderen en hun leerkrachten hier te mogen verwelkomen. Hopelijk hebben we ze een onvergetelijke dag bezorgd."


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant