Nieuws

Kelly Abts

Vooruit Boutersem

Wednesday 06

July 2022 21:53

Bestuurslid in de kijker!

Ook al zijn we de vakantieperiode al in gegaan, toch stellen we nog (of moeten we zeggen “alweer”?) met trots een kersvers bestuurslid voor: Kelly Abts.
Deze 21-jarige studente Biologie is zeker geen onbekende voor Vooruit Boutersem, want ze is al jaren lid van de partij. Ze woont met haar ouders en trouwe viervoeter in Vertrijk en we durven een gokje te wagen dat ze haar sociaal engagement en politiek interesse van jongs af meegekregen heeft.
Kelly treedt immers in de voetsporen van mama Nadia, die zich ook jaren voor de partij heeft ingezet.
Dat Kelly een sociaal beestje is, kan je al snel afleiden uit haar vrije tijdsbesteding. Wanneer ze niet studeert of creatief bezig is met handwerk, zingt ze bij het Boutersems jeugdkerkkoor Bojeko en geeft ze vormselcatechese aan de plechtige communicanten van het dorp.
Daarnaast is ze actief als vrijwilliger in het UZ Gasthuisberg, waar ze patiënten die een misviering willen bijwonen naar de kapel brengt. Tot slot verkoopt ze ook al jaren mee plantjes voor Kom Op Tegen Kanker.
In combinatie met haar studies wil Kelly het politieke landschap betreden. Haar belangrijkste motivatie is dat ze mensen graag helpt en dat via de politiek op een structurele manier hoopt te realiseren. “Ik sluit me graag aan bij Vooruit, omdat iedereen daar meetelt en omdat deze partij op zoek gaat naar echte oplossingen voor iedereen,” legt ze uit.
De mooiste aspecten aan onze gemeente zijn voor Kelly de vriendelijkheid en warmte van vele inwoners en vooral ook het landelijk karakter, al gaat dat de laatste tijd wel wat verloren.
De werkpunten waar ze zich op wil focussen zijn de kinderen (en vooral de jongeren) en landbouwers van onze gemeente. Dat zijn 2 groepen die in haar ogen soms vergeten worden in Boutersem. Kelly zou graag structureel een verschil maken voor beide groepen. Daarnaast draag ze een warm hart toe aan de lokale handelaars en ook voor hen wil ze zich met veel plezier inzetten.
Ook onze eerste indruk van Kelly binnen de partij is alvast positief. Zelfs tijdens de afgelopen examenperiode wist ze al aan te tonen dat ze goed bij de zaak is en geeft ze goede input. Vooruit Boutersem kijkt dus al uit naar de verdere samenwerking.
Bij deze dan ook: van harte welkom, Kelly!
Terug naar de homepagina

 

 

 

kelly

 

Terug naar de homepagina


Ga naar Vooruit Boutersem
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant