8

antwerpen

01

Over mij


fb.png    
ig.png     linked in    

 

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Veel jongeren vertellen me dat ze wakker liggen van de vraag of ze later nog een betaalbare woning gaan vinden. Ouders willen de beste toekomst voor hun kind. En toch groeit 1 op 4 kinderen nog op in armoede, zijn er te weinig plaatsen in de kinderopvang en kreunt het onderwijs. Ik ben in de politiek gestapt om concrete oplossingen te bieden voor deze en andere uitdagingen.

 

Waarom Vooruit?

Vooruit staat voor sociale vooruitgang. Voor iedereen. Vooruit laat niemand achter. Vooruit is de partij van de koopkracht, voor de beste zorg en beschermt mensen met échte oplossingen. Niet door aan de kant te staan roepen.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Koopkracht
Wie elke dag keihard werkt, moet daarvoor beloond worden. Dat vind ik logisch. Daarom hebben we keihard gestreden voor hogere lonen en hogere pensioenen. En we verdedigden de index tegen alle aanvallen van rechts. Want als het leven duurder wordt, moeten de lonen ook omhoog. Vooruit blijft strijden voor werk dat meer loont, met een fiscale hervorming die de belastingen op werk verlaagt. En met werkbaar werk, zodat je ook tijd hebt om eens iets plezants te doen. Dat is onze strijd. Vooruit is dé partij van de koopkracht. 

 

Wonen

Dingen die vroeger heel gewoon waren, worden steeds moeilijker. Een eigen huis of appartement kopen of huren lukt bijna niet meer zonder de hulp van je ouders. Voor ons is het duidelijk: iedereen heeft recht op een betaalbare woning. Met lagere registratierechten en lagere notariskosten bij aankoop van je eerste woning. Door de huurwaarborg te verlagen van 3 naar 2 maanden. En door een opkoopbescherming zodat investeerders in populaire buurten voorrang moeten geven aan huurders. Daarnaast moeten we de komende jaren werk maken van 115.000 extra sociale woningen. Voor een betaalbare woning voor iedereen.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

8

antwerpen