Nieuws

LOKAAL: Kate Ryan, Sean Dhondt en Maya De Bij trappen muzikale zomer af in Essen

Vooruit Lokaal

Tuesday 16

April 2024 14:40

Gemeente Essen en haar evenementen-vzw Kobie zorgen voor een zomer vol muziek met enkele grote namen en voor ieder wat wils. Dat doen ze met concerten tijdens ’t Park Zomert, Kobie on Tour in de Essense wijken, openluchtfilms bij Tatteljee en Tourist LeMC en Radio Modern als afsluiter. Alle Essenaren zijn van harte welkom op deze gratis evenementen tijdens deze muzikale zomer.

“Dit jaar kunnen onze inwoners opnieuw van de vakantie genieten in hun eigen buurt", vertelt Helmut Jaspers, voorzitter van vzw Kobie en schepen van Cultuur (Vooruit). “Naast het driedaagse gratis festival ’t Park Zomert in de tuinen van de Oude Pastorij en enkele openluchtfilms, zal de vierde editie van ‘Kobie on Tour’ opnieuw te gast zijn in alle Essense wijken. Tourist LeMC en een afterworkfeest met Radio Modern sluiten de zomer af.”

Zomerfestival ’t Park Zomert

Op vrijdag 5 juli geeft vzw Kobie de aftrap van de zomervakantie met het driedaagse festival ’t Park Zomert. Samen met het gemeentebestuur zorgt vzw Kobie voor een gevuld festival met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Bovendien is het helemaal gratis.

  • Vrijdagmiddag 5 juli: Loes van den Heuvel en haar band waar de Vlaamse hits centraal staan.
  • Zaterdag 6 juli
    • De kleinsten gaan uit de bol met Maya De Bij en een kinderdisco in de namiddag.
    • ‘s Avonds treedt lokaal talent ‘Essener Muzikanten’ op, gevolgd door de hoofdact Kate Ryan en, als afsluiter, de coverband ‘Top Guns’ met frontman Sean Dhondt.
  • Zondagmiddag 8 juli staat in het teken van wereldmuziek met ‘Bazaar Mundial’ in het park. Ambrassband, Rumbaristas en Fiesta Flamenca zorgen voor muziek uit alle hoeken van de wereld.  

 

‘Kobie on Tour’ gratis naar de wijken

De vierde editie van de Kobiekaravaan trekt opnieuw langs alle Essense wijken. De bijhorende kiosk wordt op vijf donderdagen in juli en augustus geplaatst op diverse locaties. De datums worden binnenkort bekend gemaakt.

Bekende namen als Coco Jr., Geena Lisa, Wim Soutaer en Gene Thomas passeren de revue. Ook heel wat lokaal talent staat in het voorprogramma.

Essenaren kunnen gratis op wandelafstand genieten van een muzikale avond. Iedereen mag een eigen stoel of picknickdeken meenemen. Vzw Kobie zorgt voor de drankstand en op elke locatie is een hapje voorzien. 

 

Openluchtfilms in de tuin van Tatteljee

Samen met Tatteljee brengt vzw Kobie ook dit jaar openluchtfilms tijdens ‘Zomer in Tatteljee’ (ZiT). Met de films ‘Holly’ en ‘J’aime la vie’ en ‘Here’ krijgen de voorstellingen een volledig Belgische en zelfs een Essense tint met regisseur Bas De Vos.  

Op 20 juli, 17 augustus en 31 augustus kan je afzakken naar de tuin van Tatteljee voor gratis filmvoorstellingen. De films starten om 21.30 uur.

 

Tourist LeMC  en Radio Modern als afsluiter

Met zijn nieuwe muzikale show ‘Niemandsland’ gaat Johannes Faes oftewel Tourist LeMC op zoek naar antwoorden op de kleine vragen die het leven ons voorschotelt. Hij komt op vrijdag 30 augustus om 20.30 uur naar zaal Rex. De ticketverkoop start eind april.

Het afterworkconcept ‘Radio Modern’ keert na de succesvolle editie van 2023 terug naar park Oude Pastorij op vrijdag 6 september. Een dansfeest voor jong én ouder met muziek uit de jaren ’80.

Alle informatie vind je binnenkort op www.essen.be/kobie


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant