Nieuws

Vanaf nu een betalende fietsparking aan het station van Kapellen

Vooruit Kapellen

Wednesday 06

July 2022 12:00

👉 De nieuwe asociale maatregel in Kapellen: voortaan is de bewaakte fietsenstalling aan het station van Kapellen betalend...

In Kapellen moet je voortaan betalen als je je fiets wil achterlaten in de bewaakte fietsenstalling aan het station. Oppositiepartij Vooruit vindt dat een asociale maatregel en onverstandig als je wil inzetten op groene mobiliteit. Vooruit wil dat het gemeentestuur met de NMBS gaat praten om de maatregel aan te passen. 🚆

 

 

Sinds kort is er een nieuwe overdekte fietsenstalling aan het station van Kapellen. Een derde van die fietsenstalling is betalend. Er hangen camera's en ze is afgesloten, je kan er enkel binnen met een badge.

"Alleen is de prijs best hoog. Je betaalt 125 euro om er je fiets een heel jaar te stallen, 75 euro als je een treinabonnement hebt. Voor veel mensen is dat een serieuze hap uit het budget. We vinden dat een asociale maatregel. Bovendien is het ook niet verstandig als je meer mensen op de fiets wil krijgen want met de trein pendelen wordt zo nog maar eens duurder", zegt gemeenteraadslid voor Vooruit Tom Namurois.

In de rest van de fietsstalling, zo'n twee derde, kan je je fiets wel nog gratis achterlaten, maar die is onbewaakt en vrij toegankelijk voor iedereen. "Zeker als je weet dat er vaak fietsen worden gestolen aan het station van Kapellen, lig je in dat onbewaakte stuk als in een bollenwinkel om je fiets te laten stelen", zegt Namurois. "Een betalende stalling mét bewaking, naast een onbewaakte stalling zonder enig cameratoezicht, is een visie op twee snelheden", zegt Namurois.

👇

Lees het artikel van vrt nws hier.


Ga naar Vooruit Kapellen
Over de Auteur

Vooruit Kapellen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant