11

West vlaanderen

01

Over mij


fb.png    
ig.png    
   

 

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Ik ben in de politiek gestapt om het verschil voor iemand te kunnen maken. Alle mensen verdienen in mijn ogen gelijke kansen, maar niet iedereen vindt zo gemakkelijk zijn weg. Hierbij wil ik hen graag helpen. Kinderen kiezen niet waar hun wieg staat bij de geboorte, een goede begeleiding in de kinderjaren voor elk kind (kinderopvang en onderwijs) is zo belangrijk.

 

Waarom Vooruit?

Ik ben al sinds zolang ik me kan herinneren bij Vooruit Izegem actief, dit doordat mijn ouders me dit met de paplepel hebben meegegeven. Toen ik 19 jaar was stond ik dan ook voor de eerste keer op de lijst en sinds 2017 ben ik actief als gemeenteraadslid. Ik ben erg dankbaar dat ik zo mijn steentje kan bijdragen aan deze stad en wat kan betekenen voor de Izegemnaar. Ikzelf ben dus erg jong in de politiek geraakt en daar ben ik trots op. Het is belangrijk dat jongeren blijven worden vertegenwoordigd. Het leven gaat als een sneltrein voorbij, ook in de politiek moeten we blijven mee zijn met de jeugd van nu.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Kinderopvang & Onderwijs
De Vlaamse regering - zonder Vooruit - bespaarde de afgelopen jaren op onze kinderen en jongeren. De kinderopvang is te duur en ouders moeten maanden op voorhand zoeken naar een plek. Ook het Vlaamse onderwijsbeleid staat de voorbije jaren gelijk aan stilstand en achteruitgang. Leerlingen zitten uren in de studie, leerkrachten vallen uit door de hoge werkdruk en de kennis van het Nederlands gaat steeds achteruit. Het is tijd om die stilstand te doorbreken. Om opnieuw te investeren in onze kinderen en jongeren. Met 130 dagen gratis kinderopvang en een plaats voor elk kind. Met gratis gezonde schoolmaaltijden voor elk kind en een sterke leerkracht voor de klas. 

 

Jongeren
Dingen die vroeger heel gewoon waren, worden steeds moeilijker. Een bus die rijdt, een leerkracht voor de klas in plaats van uren in de studie, een betaalbaar kot. En later een toffe job met een deftig loon, een eigen huis of appartement en tijd om eens iets plezants te doen. 

 

De druk op onze jongeren is enorm. Daarom investeerde Vooruit ook massaal in mentaal welzijn. Zodat wie hulp nodig heeft, de juiste hulp krijgt. Zo kunnen jongeren dankzij Vooruit tot 24 jaar gratis naar de psycholoog en daarna voor 11 euro. We moeten blijven investeren in mentaal welzijn. 

 

Wij willen de stilstand doorbreken en al die gewone dingen opnieuw mogelijk maken voor onze jongeren.  Zodat jongeren weer voluit kunnen dromen van een mooie toekomst, waar iedereen zichzelf kan zijn.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

11

West vlaanderen