antwerpen

10

01

Over mij

2024 wordt een keerpunt.

 

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Ik wil meewerken aan verandering om de samenleving en wereld te verbeteren voor iedereen... “be the change you wanna see”. Een inclusieve samenleving waar iedereen vooruit kan gaan, dat doe je niet van op de zijlijn maar door je te engageren. Daarom zal ik samen met Vooruit ijveren voor een sociaal Europa. 

 

Waarom Vooruit?

Vooruit maakt beleidskeuzes om de ongelijkheid te bestrijden. Solidariteit, sociale bescherming en investeringen in sociale voorzieningen zijn recepten om veerkrachtig de toekomst tegemoet te gaan.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Zorg
De beste en betaalbare zorg voor iedereen, daar blijven wij voor strijden. De afgelopen jaren investeerde Vooruit massaal in onze zorg. Zo kan je voor €4 naar de huisarts en voor €3,5 naar de tandarts. Jongeren tot 24 jaar kunnen ook gratis naar de psycholoog en daarna voor 11 euro. Andere partijen kondigen nu al besparingen aan in onze sociale zekerheid en onze zorg. Daar kunnen wij heel duidelijk in zijn: niet met ons. We moeten blijven investeren in onze zorg. Zodat wie zorg nodig heeft, de juiste zorg krijgt. 

 

Internationale solidariteit

Inzetten op internationale solidariteit is geen kwestie van liefdadigheid, maar een kwestie van gezond verstand. De grote uitdagingen - migratie, klimaat en armoede - zijn namelijk globale uitdagingen die globale oplossingen vereisen. Alleen door te investeren in ontwikkelingslanden versterken we hun welvaartsstaat, onderwijs en gezondheidszorg. Tegelijk bouwen we zo ook aan een stabielere wereld door de grondoorzaken van migratie en ongelijkheid weg te nemen. Wie anders beweert, is blind voor die gezamenlijke uitdaging en organiseert alleen maar achteruitgang.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

 

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

antwerpen

10