Nieuws

LOKAAL: Joris Vandenbroucke: ‘Trajectcontroles moeten ook op Gentse stadswegen kunnen!’

Vooruit Lokaal

Wednesday 08

February 2023 16:27

Op voorstel van ons gemeenteraadslid en mobiliteitsexpert Joris Vandenbroucke kondigde het stadsbestuur twee jaar geleden aan dat het wilde starten met trajectcontroles op eigen wegen, meer bepaald op de Sint-Denijslaan en in Sint-Kruis-Winkeldorp.

“Trajectcontroles zijn zeer efficiënt om overdreven snelheid tegen te gaan. Waar trajectcontroles staan, daalt het aantal overtredingen, de gemiddelde snelheid, het aantal ongevallen en de ernst van de ongevallen. Voor de verkeersveiligheid zijn ze een heel goede zaak.”

Joris haalde de mosterd in Mechelen waar het stadsbestuur in 2020 de eerste trajectcontrole op haar eigen wegen in gebruik nam. Inmiddels zijn dat er vijf. In Gent zijn het er voorlopig nog nul. “Ik vroeg aan de schepen van Mobiliteit hoe het ermee staat en kreeg een ontgoochelend antwoord. Blijkbaar zouden er allerlei juridische en praktische bezwaren zijn zoals onduidelijkheid over de verwerking van de boetes en vertraging op de aankoop van ANPR-camera’s. De schepen kon ook niet zeggen wanneer die trajectcontroles er dan wel komen. Ik begrijp dit niet. Waarom kan in Gent niet wat in Mechelen wel kan? Ik ga dit verder onderzoeken. Die trajectcontroles moeten er echt komen als we overlast en onveiligheid door overdreven snelheid willen aanpakken.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant