Nieuws

LOKAAL: Joris Vandenbroucke: ‘Piekuurtrein Dampoort-Express moet blijven rijden op piekuur!’

Vooruit Lokaal

Tuesday 24

October 2023 15:09

Joris Vandenbroucke, die voor Vooruit zowel in de Gentse gemeenteraad zit als in de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers, is kwaad op de NMBS/Infrabel. “Die hebben zomaar beslist, zonder inspraak van de Stad, dat de ‘Dampoort-Express’, de enige rechtstreekse trein van Dampoort naar Brussel, vanaf december niet langer om 7.45 uur maar om 6.45 uur zal vertrekken. Da’s niet te doen voor de pendelaars!”

Spoortnetbeheerder Infrabel heeft een nieuwe Eurostar-trein ingepland op het net, waardoor het slot voor de piekuurtrein vanuit Dampoort niet meer beschikbaar was. De NMBS kon niet anders dan volgen.

“Totaal wereldvreemd is dat”, zegt een verontwaardigde Joris. “Maandagavond 23 oktober hadden al bijna 2.000 inwoners van de regio rond de Dampoort een petitie ondertekend om te protesteren tegen de beslissing. Ik heb de zaak die avond ook aangekaart in de Gentse gemeenteraad: op mijn vraag zal ook de Stad Gent officieel protesteren tegen de beslissing. En op woensdag 25 oktober vraag ik in het parlement aan de minister van Mobiliteit om onze Dampoort-Express te redden. Ik blijf mij hier in vastbijten. In tijden dat de werkende mensen alle steun kunnen gebruiken én dat we allemaal resoluut moeten kiezen voor klimaatvriendelijke transport (in plaats van allemaal met de wagen over-en-weer naar Brussel rijden) is dit een on-waar-schijn-lijk foute beslissing… Wordt vervolgd.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant