Nieuws

LOKAAL: Joris Vandenbroucke: ‘Parkeer je fiets nooit op blindegeleidetegels!’

Vooruit Lokaal

Wednesday 20

December 2023 09:39

Blinde en slechtziende mensen hielden onlangs in het station Gent-Sint-Pieters een zogenaamde ‘flashmob’ (een kort verrassend ‘groepsoptreden’) om duidelijk te maken dat medemensen te weinig rekening houden met hen, onder andere doordat ze blijven staan op de blindegeleidetegels. Een zeer terecht punt, vindt ook ons gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke.

“Niet enkel in het station en op de perrons gebeurt dat, het valt ook op dat rond het station heel veel fietsen geparkeerd staan op die tegels. In het bijzonder de zogenaamde ‘strooifietsen’ van diverse aanbieders staan massaal op plaatsen met blindegeleidetegels. Dat moet stoppen. Ik vroeg daarom aan de schepen van Mobiliteit, tijdens het ‘Vragenuurtje’ voor de gemeenteraad van maandag 18 december 2023, wat hij zou doen om er voor te zorgen dat fietsers dat niet meer doen.”

Met resultaat : er komt een informatiecampagne voor deelfietsgebruikers, meer en beter afgebakende parkeervakken voor deelfietsen én de Stad Gent zal blijven investeren in fietsenstallingen.

“Absoluut een goeie zaak. Ook dát is werken aan inclusie. Gent moet een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt, waar iedereen kan meegenieten van alles wat onze prachtige stad te bieden heeft!”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant