Nieuws

LOKAAL: Joris Vandenbroucke over plan om bussen en haltes te schrappen: ‘Onaanvaardbaar!’

Vooruit Lokaal

Friday 18

November 2022 08:56

De Lijn wil opnieuw haltes schrappen in Gent vanaf 1 januari 2023. Ons gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke is woedend. “Drie jaar geleden beloofde de Vlaamse regering een nieuw stadsnet van De Lijn voor Gent. Met meer bussen en trams na 21 uur en nieuwe, snelle verbindingen met de buurgemeenten. De invoering daarvan is echter al twee keer uitgesteld. Toen ik tijdens de gemeenteraadscommissie Mobiliteit vroeg naar wat we nog mogen verwachten, kreeg ik te horen dat De Lijn had laten weten dat van het nieuwe stadsnet met extra aanbod niets meer in huis komt. Ronduit verbijsterend!”

Vanaf 1 januari 2023 zouden haltes geschrapt worden langs buslijnen 6/9, 17/18 en 38/39. “Er wordt dus opnieuw botweg bespaard op het openbaar vervoer in onze stad”, klaagt Joris aan. “Dat is onaanvaardbaar want we hebben net méér bussen en trams nodig in Gent. Hoe kan je verwachten dat mensen zich duurzamer verplaatsen als de alternatieven voor de auto worden afgebouwd? En wat met de mensen die rekenen op aanbod dat wordt geschrapt om zich te verplaatsen?”

In de commissie vroeg Joris dat het stadsbestuur officieel verzet zou aantekenen tegen de beslissing. “Wanneer gaat de Vlaamse regering eindelijk beseffen dat ze moet investeren in plaats van besparen op openbaar vervoer in de tweede grootste stad van Vlaanderen?”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant