Nieuws

LOKAAL: Joris Vandenbroucke & Bruno Matthys strijden tegen snelheidsduivels

Vooruit Lokaal

Thursday 23

March 2023 11:55

“Waar blijft die beloofde trajectcontrole?” Dat vragen de bewoners van de Sint-Denijslaan (achter het Sint-Pietersstation) zich af. Op voorstel van gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke beloofde het stadsbestuur om vanaf eind 2022 ook op Gentse stadswegen trajectcontroles in te zetten om overdreven snelheid aan te pakken, te beginnen in de Sint-Denijslaan.

“We wachten er nog altijd op”, zegt Bruno Matthys, onze fractieleider in de Provincieraad die in de Sint-Denijslaan woont. Samen met het buurtcomité voerde hij actie om de druk op te voeren. “Onze straat is zone 30 maar te veel chauffeurs houden zich daar niet aan. Zonder controles is die zone 30 een lege doos. Daarom doopten we onze straat tijdelijk om in de ‘Sint-deRACElaan’. Het stadsbestuur moet haar belofte nakomen!”

(lees verder onder de foto)

Joris kaartte de problematiek daarom nogmaals aan in de gemeenteraad. “Er wordt gezwaaid met allerlei praktische bezwaren maar ik stel vast dat in de politiezone van Mechelen al járen trajectcontroles worden geïnstalleerd langs wegen in beheer van het stadsbestuur. Waarom kan in Gent niet wat elders wel kan? Ik blijf op deze nagel kloppen. Overdreven snelheid is immers een van de belangrijkste oorzaken van onveiligheid in onze wijken. Trajectcontroles zijn bijzonder efficiënt om dat tegen te gaan.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant