Nieuws

LOKAAL: Joris Vandenbroucke brengt twee tramhaltes in Gentbrugge terug!

Vooruit Gent

Wednesday 17

January 2024 16:03

Ons gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke heeft de schepen van Mobiliteit een creatief voorstel gedaan om de tramhaltes ‘Pirennelaan’ en ‘Braemkasteel’ in Gentbrugge, op de vroegere tramlijn 22, terug in gebruik te nemen. De schepen vond het idee van Joris heel goed en gaat dat aan De Lijn voorstellen. Zelfs N-VA sprak vanuit de oppositie zijn steun uit voor het voorstel…

“In 2016 besliste De Lijn om deze haltes vanaf april 2017 te schrappen om plaats te maken voor het stallen van nieuwe Albatrostrams. Het college vroeg toén al aan De Lijn om de haltes terug te bedienen zodra de nieuwe stelplaats in Wissenhage in gebruik zou zijn genomen. De gemeenteraad heeft daar zelfs een motie over aangenomen. Met de nabije woonwijken en de toegang tot de Gentbrugse Meersen zou de terugkeer van een tram erg handig zijn.”

Van de stelplaats Wissenhage is weliswaar nog steeds geen sprake, maar inmiddels kunnen wel alle trams gestald worden op de stelplaats in Gentbrugge.

“Bovendien zou je, tijdens de werken aan de ‘Petercelle-as’, de tramlijn T1, die langdurig wordt omgeleid met tijdelijke eindhalte Stelplaats Gentbrugge, kunnen laten doorrijden via de Steenvoordelaan naar de haltes Pirennelaan en Braemkasteel. De tramsporen liggen er nog.”


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant