Nieuws

LOKAAL: Jinnih zwaait samen met honderden leerlingen het schooljaar uit

Vooruit Antwerpen

Tuesday 12

July 2022 09:48

Aan de oevers van de Schelde zwaaiden Jinnih en de leerlingen van enkele basisscholen afgelopen donderdag het schooljaar uit, ook tal van Antwerpse hulpdiensten namen deel aan dit symbolisch moment. Zo zetten ze ook dit jaar de start van de zomervakantie feestelijk in samen.

Op de allerlaatste dag van het schooljaar vormde zich een grote mensenketting langs beide oevers van de Schelde: de leerlingen van basisscholen Aan de Stroom, Apenstaartjes en De Spits op Linkeroever ter hoogte van de voetgangerstunnel en de leerlingen van basisscholen Musica en Afrit Zuid op Rechteroever ter hoogte van het Zuiderterras (Steenplein). Meer dan duizend leerlingen, gewapend met zelf geknutselde kleurrijke vlaggetjes, zwaaiden letterlijk en figuurlijk het schooljaar uit en de zomervakantie in.

 

Ook tal van Antwerpse hulpdiensten namen deel aan dit symbolische uitzwaaimoment, waaronder de Brandweer Zone Antwerpen en de wijkteams van Lokale Politie Antwerpen. Op de Schelde passeerde een patrouilleboot van de Federale scheepvaartpolitie en ook de veerboten lieten van zich horen met luide claxonstoten.

 

Met deze actie wil de stad het einde van het schooljaar en de start van de zomervakantie voor Antwerpse kinderen en jongeren op een speciale manier inzetten.

Schepen voor onderwijs en jeugd Jinnih Beels: “‘Drie jaar geleden zijn we dit initiatief gestart ten tijde van corona. Ook dit jaar was die nare periode nog niet helemaal voorbij. Bovendien is het einde van een schooljaar altijd een beetje een mijlpaal: voor kinderen, hun ouders, de schoolteams en ook voor onze jeugdpartners die daarmee hun zomeraanbod aftrappen. Dat willen we als stad niet onopgemerkt laten voorbijgaan. We willen hen allen in de bloemetjes zetten voor hun inspanningen van de afgelopen en komende periode, want ook dit jaar was en is er één vol uitdagingen.”

 

Een zomervakantie vol plezier en activiteiten

Nu het schooljaar is afgelopen, kan de Antwerpse jeugd weer volop genieten van sport, spel en ontspanning. Op heel wat plaatsen kunnen kinderen en jongeren deze zomervakantie fijne kampen of activiteiten beleven.

 

Een greep uit het aanbod:

  • smos erop los bij Stormkop;
  • speelpleinen van Koraal en Gekkoo;
  • bootcamp fotografie van StampMedia;
  • theaterbeest bij Man Overboord.

 

Een overzicht van het volledige aanbod is te vinden op de Vakantieaanbodzoeker.


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant