Nieuws

LOKAAL: Jinnih zwaait samen met brandweer en politie leerlingen aan Luchtbal uit met Mexican wave

Team Vooruit

Monday 28

June 2021 12:02

De leerlingen van basisscholen De Leerexpert en Sportomundo op de Luchtbal konden maandag op een plezierige voormiddag rekenen. Samen met politie- en brandweermannen wuifden ze het onconventionele schooljaar uit met een Mexican wave. Jinnih (foto) nam hiervoor als schepen van onderwijs en jeugd het initiatief en zwaaide mee: “Stuur de jeugd met positieve vibes de zomervakantie in!”

Een klein gelukske

Het was een jaar vol opofferingen voor jongeren. Hoewel zij het minst kwetsbaar voor het coronavirus zijn, zagen ze schoolactiviteiten en mijlpalen afgelast worden. Om ze dan toch een hart onder de riem te steken, en ze op een fijne manier de zomervakantie in te sturen, bracht de stad Antwerpen maandagvoormiddag ode aan de leerlingen met een Mexican wave. De stad werd en wordt nog steeds opgeroepen om mee te waven. “Ik ben ontzettend dankbaar voor en trots op alle inspanningen die onze jeugd heeft geleverd de afgelopen maanden”, zegt Jinnih, “Het afgelopen anderhalf jaar was voor hen moeilijk. Ze hebben heel wat mijlpalen niet kunnen beleven, of noodgedwongen op een andere manier. Maar het zijn ook de kleine dingen die ze het meest moesten missen. Dat willen we hen met deze wave dan ook geven: een klein gelukske, eentje dat we met z’n allen kunnen beleven voor, door en met hen. Of je nu op school bent samen met je leerkrachten, thuis of op het werk, we maken er met heel de stad een warme golf van om onze jeugd te bedanken en hen met een positieve vibe de zomervakantie in te sturen!”

#TofVerlof

Daarom roept de stad de Antwerpenaren op om onder de hashtag #TofVerlof hun video met wave en andere leuke moves te delen. De strafste inzendingen komen in een compilatie die de stad nadien via haar sociale media verspreidt. De stad bundelde de tofste inzendingen alvast in deze compilatie (zie hieronder).


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant