Nieuws

LOKAAL: Jinnih zet samenwerking met experimentele jeugdwerkorganisaties verder

Vooruit Antwerpen

Thursday 01

December 2022 15:23

Onze stad zet op Jinnih’s initiatief al sinds 2020 in op ‘experimenteel jeugdwerk’. Dat zijn nieuwe spelers in het jeugdwerk die in hun werking vernieuwen op vlak van methodiek, inhoud, doelgroep, locatie, samenwerkingen of ruimte-invulling. Er is nu beslist om ook in 2023 zeven organisaties te blijven ondersteunen.

Jinnih zelf is zeer enthousiast over dat experimenteel jeugdwerk: “We richtten het experimenteel jeugdwerk op om ons bestaande jeugdwerk uit de dagen en te verrijken, en tegelijk vernieuwende, kleinere werkingen een kans te geven. Met een zevental organisaties willen we nog verder aan de slag, omdat ze inzetten op specifieke noden, bijvoorbeeld op vlak van doelgroep of locatie. Zo was er extra aanbod nodig op de Luchtbal en is er nu ook een jeugdorganisatie die expliciet inzet op jongeren met een beperking.”

Concreet gaat het om volgende organisaties: #S(H)eDIDIT, Tafels van Vrede, Tutti Fratelli, Youth Zone, YWCA, De Wereld van Rayaan en N’wicha. Zij werden ondersteund tot eind 2022. Hun samenwerking met de stad wordt nu verlengd, en dat zeker tot eind 2023.


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant