Nieuws

LOKAAL: Jeugdhuis krijgt plek in oude binnenspeeltuin

Ronny Wolfcarius

Saturday 05

February 2022 13:16

In de lente van vorig jaar werd jeugdhuis De Caravan in de Driesstraat Elewijt - pal naast de curlinghal - afgebroken. In de plaats moet een nieuw gebouw komen dat behalve aan het jeugdhuis ook aan hondenvereniging KACEZ onderdak zal bieden. Dat gebouw had eigenlijk eind vorig jaar al klaar moeten zijn, maar omdat de plannen nog aangepast moesten worden, is het nog wachten op de omgevingsvergunning. ''Verwacht wordt dat die eerstdaags afgeleverd wordt"", zegt schepen van Jeugd Tim Borteel (Vooruit). ''Zodra de vergunning er is, kan de bouw meteen starten. De werken zouden rond de zomer klaar moeten zijn."

Maar ondertussen zit het jeugdhuis dus wel nog zonder gebouw. En dat na een periode waarin jeugdhuizen verplicht maandenlang de deuren moesten sluiten door de coronamaatregelen. ''In de zomermaanden organiseerden de leden van De Caravan

nog een zomerbar, maar in het najaar vielen die activiteiten stil en nam het bestuur contact op met ons omdat het startschot van de werken maar niet gegeven werd"", aldus nog schepen Borteel. ''En daarom zijn we samen op zoek gegaan naar een tijdelijke oplossing.""

Zo kwam de gemeente bij de voormalige binnenspeeltuin De Speelbol in de Sweynbeerstraat in Elewijt uit. Het schepencollege kocht het pand eind vorig jaar aan met als bedoeling er een verenigingenhal in te creëren. ''Er worden momenteel nog enkele aanpassingswerken in uitgevoerd om de zaal instapklaar te krijgen"", verduidelijkt de schepen van Jeugd Borteels. ''Ik verwacht dat het jeugdhuis er eind deze maand haar intrek in kan nemen. Concreet mogen de leden er twee avonden per maand in samenkomen, tot wanneer de nieuwbouw in de Driesstraat klaar is.""

 

Bij De Caravan is men tevreden dat er een tussentijdse oplossing gevonden werd. ''Want we missen de voeling met de Elewijtse jeugd omdat we het al zo lang zonder gebouw moeten doen"", zegt penningmeester Victor Nicolaes. ''We zijn dan ook blij dat we de jongeren binnenkort mogen verwelkomen in de voormalige binnenspeeltuin om te 'chillen'. Daarnaast krijgen we van de gemeente ook een zogenaamde nominatieve subsidie van 1.000 euro waarmee we een aantal keer per jaar een locatie in Zemst kunnen huren voor de organisatie van een fuif. De voormalige binnenspeeltuin ligt in een woonwijk, dus daar gaan we geen fuiven organiseren.""

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant