Vlaams brabant

Opvolger 7

01

Over mij

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Dagdagelijks kom ik in contact met mensen die het steeds moeilijker hebben om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. Als juridisch medewerker en voormalig werkloosheidsconsulent binnen het ABVV, als verdediger van LGBTQI-rechten, of als lokaal Vooruit bestuurslid: ik geef me 100% om mensen met raad en daad bij te staan. Nu wil met dezelfde inzet strijden voor uw koopkracht, uw gezondheid en een land waar jongeren opnieuw alle kansen krijgen die ze verdienen.

 

Waarom Vooruit?

Vooruit zet vol in op oplossingen voor al die zaken waar u wél van wakker ligt: uw koopkracht met meer netto op je rekening en lagere facturen, de allerbeste en betaalbare zorg en weer werk maken van het allerbeste onderwijs voor onze kinderen.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

LGBTQI+

Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn. Het is niet aan anderen om jouw identiteit te bepalen: wie je bent, bepaal je zelf. Vooruit staat vooraan op de barricaden voor LGBTSI+- rechten. Iedereen moet veilig zichzelf kunnen zijn en discriminatie en geweld op basis van je geaardheid of gender moet streng aangepakt worden.In België hebben we al belangrijke stappen gezet voor de gelijke rechten voor LGBTQI+ personen. Maar extreemrechts en conservatieven zetten die rechten opnieuw onder druk. Denk maar aan Italië, Hongarije of Polen. Dat kan voor ons echt niet. Vooruit zal blijven strijden voor gelijke rechten voor LGBTQI+-personen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Altijd en overal. 

 

Werk en sociale bescherming

Werken moet lonen. En wie elke dag keihard zijn best doet, moet daarvoor beloond worden. Dat vinden wij logisch. Daarom heeft Vooruit in de federale regering de automatische index verdedigd tegen alle aanvallen van rechts. Want als het leven duurder wordt, moeten de lonen ook omhoog. We hebben ook keihard gestreden voor hogere minimumlonen. Wij verhoogden de minimumlonen voor het eerst sinds 2008, van €9,5 naar €12,5 per uur. We willen die minimumlonen nu verder verhogen én lagere belastingen op werk. Werkende mensen betalen vandaag te veel belastingen. Wie op een andere manier geld verdient, betaalt vaak niets. Dat is niet eerlijk. Het verschil tussen werken en niet werken moet groter. Vooruit zal blijven strijden voor werkbaar werk dat loont, met voldoende tijd voor je gezin en een goede work-life balans. 

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Vlaams brabant

Opvolger 7