Nieuws

Je energiefactuur gaat omlaag dankzij forse investering van 1 miljard

Ronny Wolfcarius

Tuesday 01

February 2022 16:40

Met socialisten in de regering investeren we 1,1 miljard euro om je energiefactuur snel te verlagen. De BTW op elektriciteit gaat van 21 naar 6%. Er komt een verwarmingspremie van 100 euro. Én het sociaal tarief blijft gelden voor 1 miljoen gezinnen.

De energieprijzen swingen de pan uit. Sommige mensen zagen hun factuur verdrievoudigen. Anderen kregen een voorschotfactuur van meer dan 1.000 euro. En zo kregen we honderden berichten van kwetsbare mensen, hardwerkende singles en zelfs tweeverdieners die het moeilijk hebben.

In crisistijd moet een regering je koopkracht beschermen. Dat is wat we nu doen met deze investering van 1,1 miljard, bovenop de indexering (automatische verhoging) van de lonen: 

• We verlagen de BTW van 21 naar 6% op elektriciteit voor minstens 4 maanden

• Er komt een verwarmingspremie van 100 euro

• We breiden het sociaal tarief uit voor 1 miljoen gezinnen

Conner Rousseau: “Duizenden mensen moeten kiezen tussen een onbetaalbare energiefactuur of kou lijden. Dit is een belangrijke stap vooruit om de energiefactuur snel te verlagen voor iedereen. En in de begrotingsgesprekken zullen we blijven strijden om die BTW definitief te verlagen.”

 

Vooruit versterkt jouw koopkracht 

Had Vooruit liever nu al een definitieve BTW-verlaging gehad voor gas en elektriciteit? Ja! Maar 1,1 miljard euro is wel een ongeziene investering in het verlagen van de energiefactuur voor iedereen. 

We doen al massale investeringen in de zorg, de pensioenen en de lonen van de mensen. Zo verhoogde Frank Vandenbroucke onlangs de werkbonus, waardoor heel wat mensen hun nettoloon zien stijgen. Nu volgt dus een massale investering in het verlagen van de energiefactuur. 

Regeren is akkoorden sluiten. Toch maken we stap voor stap het verschil met socialisten in de regering. En we zullen blijven strijden om jullie koopkracht te versterken. Voor u.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant