Opvolger 2

Limburg

01

Over mij

fb.png

 

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Ik doe aan politiek omwille van een steeds aanwezig borrelend buikgevoel van verontwaardiging, bij alles wat oneerlijk of onrechtvaardig is. 

Niet iedereen wordt geboren met dezelfde kansen, waar je wieg staat bepaalt al te vaak de toekomst. Niet iedereen is op dezelfde manier gewapend tegen tegenslagen, daarom hebben we nodig een een sterk en rechtvaardig vangnet. Die strijd voor gelijke kansen zal ik blijven aangaan.

 

Waarom Vooruit?

Solidariteit, gelijkheid, rechtvaardigheid. De kernwaarden van de partij, en die van mij. Vooruit is de enige partij die effectief komt met oplossingen voor problemen waar mensen écht van wakker liggen, mét deze basisprincipes steeds als uitganspunt.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Wonen 

Dingen die vroeger heel gewoon waren, worden steeds moeilijker. Een eigen huis of appartement kopen of huren lukt bijna niet meer zonder de hulp van je ouders. Voor ons is het duidelijk: iedereen heeft recht op een betaalbare woning. Met lagere registratierechten en lagere notariskosten bij aankoop van je eerste woning. Door de huurwaarborg te verlagen van 3 naar 2 maanden. En door een opkoopbescherming zodat investeerders in populaire buurten voorrang moeten geven aan huurders. Daarnaast moeten we de komende jaren werk maken van 115.000 extra sociale woningen. Voor een betaalbare woning voor iedereen.

 

Werk en sociale bescherming 

Werken moet lonen. En wie elke dag keihard zijn best doet, moet daarvoor beloond worden. Dat vinden wij logisch. Daarom heeft Vooruit in de federale regering de automatische index verdedigd tegen alle aanvallen van rechts. Want als het leven duurder wordt, moeten de lonen ook omhoog. We hebben ook keihard gestreden voor hogere minimumlonen. Wij verhoogden de minimumlonen voor het eerst sinds 2008, van €9,5 naar €12,5 per uur. We willen die minimumlonen nu verder verhogen én lagere belastingen op werk. Werkende mensen betalen vandaag te veel belastingen. Wie op een andere manier geld verdient, betaalt vaak niets. Dat is niet eerlijk. Het verschil tussen werken en niet werken moet groter. Vooruit zal blijven strijden voor werkbaar werk dat loont, met voldoende tijd voor je gezin en een goede work-life balans.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Opvolger 2

Limburg