Nieuws

LOKAAL: IN DE PERS: Rist verkeersingrepen in Kuringen en Kuringen-Heide op til

Vooruit Hasselt

Wednesday 22

February 2023 11:14

Nog voor de zomer worden op de drukke verbinding tussen Kuringen en Kuringen-Heide flink wat ingrepen uitgevoerd om het fiets- en voetgangersverkeer te beveiligen. Later komt daar nog de heraanleg van de Diepestraat en Crutzenstraat bij en het fietspad doorheen het Prinsenhof.

"Op 1 maart start ook de trajectcontrole, over het wegdeel van de Joris van Oostenrijklaan tot aan de rotonde in de Overdemerstraat”, legt schepen Marc Schepers (RoodGroen+) uit. “We willen hiermee het sluipverkeer dat zich helaas niet aan de maximale snelheidsnorm van 50 kilometer per uur houdt, tegengaan. Zo gauw de trajectcontrole van start gaat, verdwijnt ook de tijdelijke snelheidsremmer op dat traject.”

Extra zebrapaden

"Op diezelfde Overdemerstraat, vanaf de rotonde waar de trajectcontrole stopt tot over het kanaal, worden extra zebrapaden en signalisatie geplaatst”, zegt Schepers. “Ook de bushaltes krijgen een duidelijke signalisatie op de weg. Allemaal maatregelen die ervoor zorgen dat het oversteken veiliger kan. Langs weerszijde van de brug komen er later nog smileyborden voor een snelheidsremmend effect. De aansluiting van de kanaalburg met de Nieuwstraat is al jaren een knelpunt. Ook hier komt er een snelheidsbeperking naar 50 kilometer per uur. We versterken en beveiligen ook de oversteek hier met een goed zichtbaar zebrapad.”

Dubbele richting

Een ander heikel punt vormt de kruising van de 'afrit' van de fietsbrug langs het spoor op de Nijverheidskaai. De meeste fietsers moeten daar over de drukke rijweg om op het jaagpad te geraken. Ze krijgen er nu een veiligere optie, zonder oversteek. “Bij de aantakking van de fietsbrug en bij de Monerikstraat worden de fietspaden verbreed en bruikbaar in dubbele rijrichting. Aan de kant van de Rechterstraat komen er ook duidelijkere oversteekplaatsen. Er komt op termijn ook een bypas van de brug naar de Monerikstraat, zodat die fietsers al niet meer via dat punt hoeven te rijden. De snelheid wordt er ook verlaagd van 70 naar 50 kilometer per uur. Op de Rechterstraat, nu al te vaak een racepiste, komen enkele wegversmallingen om het verkeer af te remmen.”


Ga naar Vooruit Hasselt
Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant