Nieuws

LOKAAL: ‘Ik ga naar school’-box is groot succes

Vooruit Turnhout

Tuesday 08

November 2022 11:57

Op 1 september gingen veel kleuters voor de eerste keer naar school. Door de ‘ik ga naar school’-box wisten deze kindjes en hun ouders vooraf al goed wat een dag op school inhoudt. "De box zit vol met spelletjes en info. Leuke filmpjes laten zien dat kinderen op school al spelend leren en dat naar school gaan plezant is. Ze tonen ook praktische dingen, zoals hoe de speeltijd verloopt, wat een boekentas of brooddoos is, en nog veel meer”, zegt schepen Kelly Verheyen.

De box wordt over 4 afhaalmomenten per jaar via de crèches verdeelt. Op deze manier zorgen we voor een warme overgang naar de kleuterklas, voor ouders en kindjes. Onderzoek toont immers aan dat dit een positief effect heeft op de leerkansen van kinderen, zeker bij kinderen die in een kwetsbare situatie opgroeien. Vooruit wil hier dan ook volop op inzetten om zo ieder kind zo vroeg mogelijk mee te krijgen.

“Vooruit kiest ervoor om te investeren in preventie en gelijke kansen in het onderwijs vanaf jonge leeftijd. We werken daarom in de toekomst nog acties uit voor een vlotte overgang van kleuterschool naar lagere school en naar het middelbaar”, zegt Mieke Paulussen (Vooruit), die naast politica ook voor de klas staat in het middelbaar onderwijs.


Ga naar Vooruit Turnhout
Over de Auteur

Vooruit Turnhout

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant