Nieuws

LOKAAL: Huis van het Kind krijgt eigen stek aan het Kerkeneind

Helmut Jaspers

Bediende

Thursday 30

May 2024 15:30

In de loop van de zomer opent het Huis van het Kind haar deuren aan het Kerkeneind. “Een belangrijke stap voor Essense kinderen én ouders,” vertelt schepen voor jeugd en kinderopvang Arno Aerden (Vooruit), “Het Huis van het Kind zal dienen als centraal punt voor diverse organisaties die zich richten op (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren.”

Het Huis van het Kind, dat tot nu toe geen permanente locatie had, heeft zijn activiteiten over verschillende plaatsen verspreid, waaronder de bib, het Lokaal Dienstencentrum (LDC), de Oude Pastorij en het gemeentehuis. "De versnipperde aanpak was niet ideaal voor de continuïteit van de dienstverlening," verklaart Aerden. "Met een centrale locatie kunnen we onze middelen efficiënter inzetten en de toegankelijkheid voor alle inwoners verbeteren."

De keuze om het Huis van het Kind te integreren in hetzelfde gebouw als het Zorgpunt, waar ook Kind en Gezin gevestigd is, biedt kansen tot samenwerking. Deze verschillende zorgactoren op één locatie, het voormalige OCMW-gebouw, zal de dienstverlening aan gezinnen aanzienlijk versterken. Robert Van Veen is vader van twee kinderen van 4 en 6 jaar oud: "Als jonge ouder ben ik blij dat de gemeente inzet op de ondersteuning van jonge gezinnen. De komst van een fysiek Huis van het Kind zal ongetwijfeld een meerwaarde hebben. "

De voorbereidingen voor de inrichting van het Huis van het Kind zijn in volle gang, en de gemeente plant om de nodige werken gedurende de zomer af te ronden. De opening is gepland voor september.

Naast ruimtes voor lezingen en speelbabbels, zal het Huis van het Kind ook plaats bieden aan verschillende workshops en infosessies die essentieel zijn voor gezinsondersteuning. "We kijken uit naar de vele activiteiten die we zullen organiseren," zegt Aerden. "Van voorlichtingssessies voor aanstaande ouders tot speelgroepen voor jonge kinderen, we verhuizen het allemaal naar het Huis van het Kind."

Jeugdschepen Aerden besluit: "Dit gaat verder dan enkel de opening van een gebouw; het is de start van een nieuw hoofdstuk in onze focus op jonge gezinnen, kinderen en jongeren."


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant