Nieuws

Hoe staat het met het gericht bedienen van onze LED-verlichting

Vooruit Boutersem

Thursday 02

November 2023 21:36

Sinds de beslissing een aantal jaren gelden om de straatverlichting in onze gemeente om te schakelen naar LED-verlichting, is dit onderwerp blijven leven bij veel inwoners. De opzet was destijds namelijk dat de verlichting doelgericht aan- of uitgezet kan worden (uit om energie te besparen, maar bv. toch aan in situaties van noodweer of andere noodgevallen).

Omdat het hier al een tijdje stil rond bleef, vroeg Vooruit-gemeenteraadslid Christine Dejaeger in september nog eens naar een stand van zaken en hoe het bestuur denkt over een eventuele aanpak zodra alle verlichting door LED vervangen is.

 

We moeten toegeven dat we licht teleurgesteld waren dat er in september niet meer concreets gezegd kon worden dan dat het gemeentebestuur vanaf dan wil werken met het dimmen van de verlichting, maar dat dit nog besproken moet worden op een van de komende schepencolleges. Ook in oktober bleef een verdere toelichting uit. Bij Vooruit hopen we dat er toch een iets uitgebreider plan uit de bus komt.

 

Christine legde op de laatste gemeenteraad alvast een concreet voorstel in de tussentijd, nl. om de huisnummers die vanuit de gemeente gegeven worden te vervangen door reflecterende huisnummers. Dat is een kleine aanpassing, maar kan wel een grote hulp zijn voor hulpdiensten wanneer die in het donker aan een specifiek adres moeten zijn. We waren blij dat de coalitie alvast open staat voor dit idee en de mogelijkheid gaat onderzoeken.

Terug naar de homepagina


Ga naar Vooruit Boutersem
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant