Nieuws

LOKAAL: Hoe Rudy, Pascal en Burak Gentenaars vooruit helpen (deel 9)

Vooruit Gent

Thursday 28

March 2024 13:08

Rudy Coddens is al sinds 2012 voorzitter van het OCMW. Pascal Verbeke was al OCMW-raadslid en is sinds 1 januari 2019 lid van het ‘Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst’, de opvolger van de OCMW-raad. Burak Nalli werd op 25 oktober 2021 lid van het BCSD, in de plaats van Emilie Peeters die gemeenteraadslid werd. Samen maken Rudy, Pascal en Burak dagelijks het verschil voor heel veel Gentenaars. “Solidariteit is ons hoogste goed”.

Maar: wat doét het BCSD eigenlijk? In een korte reeks geven we graag 10 mooie voorbeelden, elke maand één.

Deel 9: De tijd tot een werkloosheidsvergoeding overbruggen

Wat doe je als je als alleenstaande jongere plots werkloos wordt maar je hebt je administratie niet op orde en moet een tijdlang wachten tot je een werkloosheidsvergoeding krijgt?

Steun van het OCMW – waarover wordt beslist door het BCSD - kan dan wonderen doen. Voor mensen zoals Bram (*) bijvoorbeeld.

Bram is 27 jaar en is plots werkloos geworden door het faillissement van zijn werkgever. Omdat zijn administratie niet in orde is laat zijn werkloosheidsvergoeding op zich wachten. Hij kreeg de boodschap dat het twee maanden kan duren voor hij die krijgt...

Enter het OCMW.

Het OCMW schiet per direct een bedrag voor, tot het moment dat Bram zijn vervangingsinkomen krijgt. Daarna betaalt hij dat bedrag terug aan het OCMW. Op die manier kan Bram met een gerust gemoed, zonder stress, op zoek naar een nieuwe job.

 

(*) De case is echt, de naam fictief omwille van de privacy.


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant