Nieuws

LOKAAL: Hoe Rudy, Pascal en Burak Gentenaars vooruit helpen (deel 8)

Vooruit Gent

Thursday 15

February 2024 09:13

Rudy Coddens is al sinds 2012 voorzitter van het OCMW. Pascal Verbeke was al OCMW-raadslid en is sinds 1 januari 2019 lid van het ‘Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst’, de opvolger van de OCMW-raad. Burak Nalli werd op 25 oktober 2021 lid van het BCSD, in de plaats van Emilie Peeters die gemeenteraadslid werd. Samen maken Rudy, Pascal en Burak dagelijks het verschil voor heel veel Gentenaars. “Solidariteit is ons hoogste goed”.

Maar: wat doét het BCSD eigenlijk? In een korte reeks geven we graag 10 mooie voorbeelden, elke maand één.

Deel 8: Alleenstaande ouderen vooruit helpen

Wat doe je als je als alleenstaande oudere wil verhuizen naar een seniorenflat maar je hebt het niet breed en kan de opzegvergoeding én de nieuwe waarborg niet betalen?

Steun van het OCMW – waarover wordt beslist door het BCSD - kan dan wonderen doen. Voor mensen zoals Hugo (*) bijvoorbeeld.

Hugo is 84 jaar en alleenstaand. Omwille van zijn hoge leeftijd wil hij verhuizen naar een seniorenflat. Hij krijgt een inkomensgarantie voor ouderen en een zorgbudget, samen goed voor net geen 1.600 euro. Te weinig om in één keer drie maanden ‘dubbele huishuur’ te betalen: de opzegtermijn bij het sociaalverhuurkantoor én de nieuwe waarborg voor de seniorenflat.

Enter het OCMW.

Het OCMW neemt die dubbele huishuur – goed voor 900 euro ten laste. Op die manier kan Hugo zijn maandelijkse huur blijven betalen en zorgeloos verhuizen naar de seniorenflat waar hij een pak comfortabeler zal kunnen leven.

 

(*) De case is echt, de naam fictief omwille van de privacy.


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant