Nieuws

LOKAAL: Hoe Rudy, Pascal en Burak Gentenaars vooruit helpen (deel 7)

Vooruit Gent

Thursday 18

January 2024 13:48

Rudy Coddens is al sinds 2012 voorzitter van het OCMW. Pascal Verbeke was al OCMW-raadslid en is sinds 1 januari 2019 lid van het ‘Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst’, de opvolger van de OCMW-raad. Burak Nalli werd op 25 oktober 2021 lid van het BCSD, in de plaats van Emilie Peeters die gemeenteraadslid werd. Samen maken Rudy, Pascal en Burak dagelijks het verschil voor heel veel Gentenaars. “Solidariteit is ons hoogste goed”.

Maar: wat doét het BCSD eigenlijk? In een korte reeks geven we graag 10 mooie voorbeelden, elke maand één.

Deel 7: Alleenstaande moeders vooruit helpen

Wat doe je als je als alleenstaande moeder plots moet verhuizen maar geen mensen hebt in je netwerk die je daarbij kunnen helpen? Als je het bovendien niet breed hebt en niet zomaar een private firma kan inschakelen?

Steun van het OCMW – waarover wordt beslist door het BCSD - kan dan wonderen doen. Voor mensen zoals Ann (*) bijvoorbeeld.

Ann is een 32-jarige alleenstaande mama. Haar dochter van 2,5 jaar heeft een mentale beperking waardoor Ann slechts deeltijds kan werken. De rest van de tijd moet ze voor haar dochter zorgen. Met haar kleine loon haalt ze telkens nipt het einde van de maand, ze heeft nooit kunnen sparen. Toen ze plots snel haar huurwoning moest verlaten, dreigde ze in de problemen te geraken.

Enter het OCMW.

Ann klopte er aan voor advies. Het OCMW heeft onmiddellijk een verhuisfirma ingeschakeld en haar verhuis in orde gebracht. De factuur - 1.869 euro – werd voorgeschoten door het OCMW, Ann betaalt het bedrag terug in schijven van 25 euro. Da’s haalbaar om tegelijk, samen met haar dochter, een degelijk leven te kunnen blijven hebben. Ze zijn nu heel gelukkig in hun nieuwe stek.

 

(*) De case is echt, de naam fictief omwille van de privacy.


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant