Nieuws

LOKAAL: Hoe Rudy, Pascal en Burak Gentenaars vooruit helpen (deel 4)

Vooruit Gent

Wednesday 12

July 2023 11:25

Rudy Coddens is al sinds 2012 voorzitter van het OCMW. Pascal Verbeke was al OCMW-raadslid en is sinds 1 januari 2019 lid van het ‘Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst’, de opvolger van de OCMW-raad. Burak Nalli werd op 25 oktober 2021 lid van het BCSD, in de plaats van Emilie Peeters die gemeenteraadslid werd. Samen maken Rudy, Pascal en Burak dagelijks het verschil voor heel veel Gentenaars. “Solidariteit is ons hoogste goed”.

Maar: wat doét het BCSD eigenlijk? In een korte reeks geven we graag 10 mooie voorbeelden, elke maand één.

Deel 4: Alleenstaande senioren helpen

Als oudere senior alleen in je eigen huis of appartement blijven wonen is niet evident. Als je fysiek niet meer top bent is het niet simpel om alles netjes te houden, boodschappen te doen en zelf je potje te koken. Ook je administratie (tijdig) op orde houden is dan vaak moeilijk.

Steun van het OCMW – waarover wordt beslist door het BCSD - kan dan wonderen doen. Voor mensen zoals Tom (*) bijvoorbeeld.

Tom is een 88-jarige alleenstaande man. Zijn gezondheid is niet goed, hij kan nog maar moeilijk voor zichzelf zorgen. Helaas is ook zijn familiaal en sociaal netwerk erg beperkt.

Enter het OCMW. Dat zorgt ervoor dat hij elke dag zijn maaltijden krijgt en dat zijn appartement proper wordt gehouden. Bovendien regelt het OCMW ook alle administratie van zijn bewindvoering.

Tom staat ondertussen ook op een wachtlijst voor een plaats in een stedelijk woonzorgcentrum.

 

(*) De case is echt, de naam fictief omwille van de privacy.


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant