Nieuws

Hoe kan de politiek volgens jou het vertrouwen in politie en justitie versterken?

Team Vooruit

Thursday 29

April 2021 19:40

In het beste land ter wereld voel je je altijd veilig. Vandaag is de realiteit anders. Het vertrouwen in politie en justitie is te laag. Hoe komt dat, volgens jou? Botste jij al op de grenzen van het gerecht? Werd je onfair behandeld door de politie ─ of was je net getuige van geweld tegen de politie? Praat mee tijdens de digitale sessie op woensdag 12 mei 2021.

Met deze digitale sessies gooit Vooruit ramen en deuren open om de mening te horen van iedereen die positief wil meedenken over ons land. Met jullie input gaan we aan de slag om de prioriteiten te bepalen. Inschrijven is gratis, je hoeft geen lidkaart te hebben en verschillende essentiële thema’s komen aan bod.

Schrijf je gratis in voor de sessie ‘Vertrouwen in politie en justitie’


Er moet vertrouwen zijn in politiek en justitie

Zonder politie en justitie geen democratie. Want in een democratie is het recht op vrijheid en veiligheid een basisrecht. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen zich te ontplooien, zijn of haar leven volop leiden en dromen waarmaken.

Om dat te realiseren, moet je je veilig voelen. Met andere woorden: je persoonlijke integriteit verdient bescherming. Daarvoor maakt het parlement wetten en zorgen de politie en het gerecht ervoor dat die wetten worden nageleefd.

Iedereen is het eens dat de politie controles moet doen. Op een respectvolle manier en altijd met voldoende tekst en uitleg over wat ze doen én waarom. En ben je het slachtoffer van een misdrijf? Dan moet je een vlotte en betaalbare toegang hebben tot het gerecht en altijd eerlijk en respectvol behandeld worden. Je hebt ook recht op een advocaat (zelfs als je niet genoeg geld hebt), psychosociale hulp indien nodig, en zoveel meer.

Wat vind jij? Praat erover en maak samen met ons het verschil

Herken je je niet in wat hierboven staat? Of vind je het allemaal goed klinken, maar ervaar je dat de realiteit anders is? We nodigen je uit om erover te praten met ons op de digitale sessie van woensdag 12 mei 2021. Op basis van deze gesprekken bepalen wij de prioriteiten en maak jij impact op onze beweging ─ en de samenleving.

Schrijf je gratis in voor de sessie ‘Vertrouwen in politie en justitie’
 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant