Nieuws

LOKAAL: Het blijft wachten op het herstel van het St Jorisplein

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Thursday 30

June 2022 09:38

Het hele St-Jorisplein, "de Kazerne” voor de Tienenaar ligt er steeds bedenkelijker bij. De aangekondigde oplapwerken aan de bovenste asfaltlaag laten al veel te lang op zich wachten. Maar nog erger is de toestand voor het recent opgerichte gebouw Residentie Arcade, naast de Manège. Al geruime tijd ligt de strook voor het gebouw er onaanvaardbaar bij. De bewoners vragen al maanden een oplossing, helaas nog steeds zonder reactie of positief gevolg.

“Regelmatig worden we aangesproken door sommige bewoners van Residentie Arcade aan het Sint-Jorisplein omdat er maar geen oplossing blijkt te komen voor de toestand van de strook voor hun gebouw. Ze kijken uit op een enorme waterplas en opschietend onkruid. Totaal ongehoord, zeker voor een nieuwbouw pal in het centrum van Tienen!”, aldus Nele Daenen, fractieleider van Vooruit Tienen.

Wat meer fierheid en daadkracht om een oplossing te vinden, zou iedereen ten goede komen. Zeker op een plaats waar dagelijks zo veel mensen passeren.

Al meerdere keren werd deze schandelijke toestand door onze fractie bevraagd bij bevoegde schepen Roovers, maar er blijkt maar geen oplossing te komen. Eerst zou dit opgenomen worden in de algemene oplapwerken aan de asfaltlaag van het Sint-Jorisplein (die ook te lang op zich laten wachten). Maar nu blijkt het een discussie of spelletje ping-pong geworden tussen de stad en de aannemer van de bouwwerken. Een oplossing voor deze situatie blijkt nog steeds niet in zicht.

Het enige wat de mensen vragen is dat dit dringend proper wordt (her)aangelegd. Een propere stad is én blijft prioriteit nummer één van de Tienenaar en bij uitbreiding voor gans het Tiens grondgebied.

Onze fractie zal om die reden deze ontoelaatbare toestand nogmaals aankaarten op de eerstvolgende gemeenteraad van 30 juni 2022. Het is dringend tijd dat dit opgelost geraakt en dat men deze plaats waar elke dag en bij elk event in de stad zo veel mensen passeren eindelijk aanpakt.

Nele DAENEN -
Fractieleider Vooruit
+32 472 69 65 54


Ga naar Kjell Coel
Over de Auteur

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant