Nieuws

LOKAAL: Herstellingswerken Ten hove gaan van start

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Wednesday 31

May 2023 14:45

De assistentiewoningen Ten Hove in Halle zijn sinds de brand op zaterdag 1 april tijdelijk onbewoonbaar. In de appartementen is er weinig schade. De gemeenschappelijke ruimtes zijn wel getroffen door de brand.

 

"Alle nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, gas, water, internet en televisie-aansluitingen zijn door de brand buiten dienst." vertelt schepen van OCMW-zaken Peggy Massien. "De lift en het oproepsysteem waar bewoners indien nodig beroep op doen functioneren ook niet. Uit veiligheidsoverwegingen keren ze dus voorlopig niet terug.  Maar de herstellingswerken gaan weldra van start.  We hopen dat de werken zullen vlotten en dat de mensen zo snel mogelijk terug kunnen keren."

25 bewoners verblijven momenteel elders: 9 mensen worden opgevangen door familie en één bewoner verhuisde definitief naar een woonzorgcentrum. De overige bewoners verblijven in het Centrum Van Koekenbeek, ParkRand en Residentie 't Convent.
De aannemer start op 5 juni met de herstellingen. Pas wanneer de vernielde installaties weggehaald zijn, is er zicht op hoe lang de werken zullen duren. 


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant