Nieuws

LOKAAL: Herfstbrunch was groot succes. Essen brengt dit najaar senioren opnieuw samen

Vooruit Lokaal

Friday 16

February 2024 12:06

Om de sociale verbondenheid te bevorderen, eenzaamheid tegen te gaan en het isolement na de verschrikkelijke coronaperiode te doorbreken, organiseerde de gemeente vorig najaar een hartverwarmende gratis brunch voor alle Essense 65-plussers.

Het evenement bleek niet alleen een succesvolle hereniging, maar zette ook de verschillende seniorenverenigingen die in Essen actief zijn in de schijnwerpers.  Met meer dan 1200 enthousiaste deelnemers verspreid over verschillende wijken, was de brunch een smakelijk succes.  Dat inspireerde het schepencollege om ook dit najaar in samenwerking met de seniorenraad een gelijkaardig initiatief te nemen.  

“Dit initiatief brengt de mensen dichter bij mekaar en bevordert bovendien het welzijn van haar senioren.  Het werd door alle aanwezigen enthousiast onthaald! Een goeie zaak dus dat het schepencollege dit najaar opnieuw een gelijkaardig initiatief zal nemen.”, aldus Jokke Hennekam, Vooruit-fractieleidster in de gemeenteraad en gewezen schepen van seniorenzaken.

Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant