Nieuws

LOKAAL: Herdenkingsplaats voor Slachtoffers van Seksueel Misbruik in Deinze

Vooruit Lokaal

Sunday 29

October 2023 12:13

Tijdens de gemeenteraad van 26 oktober heeft Freija Dhondt namens de fractie van Vooruit een voorstel ingediend om een herdenkingsplaats op te richten in Deinze voor slachtoffers van seksueel misbruik. Het voorstel werd door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd.

Je kon een speld horen vallen in de raadzaal toen Freija Dhondt een gedicht voorlas van een slachtoffer van seksueel misbruik. Seksueel misbruik heeft een enorme inpakt op de slachtoffers en mensen rondom slachtoffers, vrienden, familie of partners.

Met een herdenkingsplaats willen we een plek creëren die erkenning biedt aan de slachtoffers. Een plek die het taboe doorbreekt van misbruik. Een plek waar slachtoffers voelen dat ze niet alleen staan met hun "geheim".

Een herdenkingsplek kan ook helpen om het taboe rond dit onderwerp te doorbreken en de dialoog te stimuleren

Wij opteren voor een herdenkingsplek, omdat dit een rustige plek kan zijn waar slachtoffers in alle sereniteit en weg van de drukte van de huidige maatschappij even tijd en ruimte kunnen nemen om stil te staan.

Een herdenkingsplek kan ook helpen om het taboe rond dit onderwerp te doorbreken en de dialoog te stimuleren. We vragen ook om slachtoffers te betrekken bij het inrichten van deze plaats.

 


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant