Nieuws

LOKAAL: Headliner Maksim én een ouderopvang op 8ste editie van Hasselts tienerfestival ‘We R Young’

Vooruit Hasselt

Sunday 07

April 2024 15:29

Het Hasseltse Kapermolenpark wordt woensdag 8 mei opnieuw dé place to be voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. “Die namiddag vindt namelijk het geliefde tienerfestival ‘We R Young’ er weer plaats”, verklaart schepen van jeugd Habib El Ouakili. “De 8ste editie ondertussen.” Met dit unieke evenement biedt stad Hasselt de vele jongeren die vandaag net te jong zijn voor grote broer Pukkelpop een eerste echte festivalervaring.

 

Maksim 

Geen festival zonder muziek natuurlijk, ook dit jaar past de line-up weer helemaal in het kraam van de tieners. “Voor de 8ste editie wist onze jeugddienst opnieuw enkele kleppers te strikken”, weet de schepen. “Van 13u30 tot 20u kunnen onze jongeren onder meer uit de bol gaan op Maksim, brunzyn en Jaël Ost & Dj Magik.”

 

We Were Young

Ouders die hopen een glimp op te vangen van tieneridool Maksim zijn eraan voor de moeite. “Zij zijn inderdaad niet toegelaten op dit tienerfestival”, stelt El Ouakili. “Voor de vele ouders die hun kinderen komen afzetten, hebben we daarom een heuse ouderopvang onder de naam We Were Young in het leven geroepen.” Vlak naast de inkom van het festivalterrein zullen zij kunnen genieten van een drankje en ‘muziek uit hun tijd’.

 

De ticketverkoop van We R Young start donderdag 4 april. “Snel zijn is de boodschap”, weet El Ouakili, “de vorige edities waren steeds vroeg uitverkocht.”

Alle praktische informatie kan je terugvinden op de website:  www.we-r-young.be

 

Helpende handen!

We R Young is een festival voor maar ook door tieners. “De afgelopen jaren werkten onze jongeren steeds mee achter de schermen”, duidt El Ouakili. “Ook voor deze editie zoeken we nog helpende handen voor ons communicatieteam.” Wie wil meewerken, kan een mailtje sturen naar [email protected]

 

Het festival is ook nog op zoek naar ‘Friendly Stewards’, vrijwilligers die fungeren als aanspreekpunt voor jongeren op het terrein. Heb jij interesse? Stel je kandidaat via Give a Day we-r-young.be/stewards

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant