Nieuws

LOKAAL: Hasseltse Tine Jans wordt nieuwe fractieleider Vooruit in Limburgse provincieraad

Vooruit Hasselt

Wednesday 14

December 2022 16:32

Jean-Paul Peuskens, voormalig gedeputeerde en burgemeester van Bocholt (Vooruit), geeft het fractieleiderschap in de provincieraad door aan Tine Jans uit Hasselt.

 

“Met de Vooruitfractie hebben we een sterke groep met een mix aan ervaring en nieuwe mensen. We nemen onze rol als oppositie in de provincieraad dan ook serieus. We zijn constructief bij goede initiatieven, maar durven ook de nodige vraagtekens zetten als het nodig is,” vertelt Peuskens. “Tine is begin 30 en een politiek talent, dat merkte ik al snel. Zelf ben ik 58 jaar en heb steeds veel belang gehecht aan verjonging in de politiek. Ze komt zelf met initiatieven en komt actief op voor de Limburgers. Ze is enorm gegroeid in haar rol. Daarom dat ik, met de steun van heel de fractie, graag het stokje doorgeef.”

 

“Ik ben mijn collega-raadsleden enorm dankbaar voor deze kans. Vanaf het begin vormde de fractie een warm team. De voorstellen die we lanceren, komen tot stand door open discussies binnen de fractie. Het was een interessant leerproces. Jean-Paul's schoenen zijn geen gemakkelijke om te vullen, maar ik heb er wel veel zin in! De afgelopen jaren konden we als oppositie  al enkele voorstellen lanceren en realiseren: studieplaatsen tijdens de examens voor studenten in coronatijd en ook zal de deputatie alle (picknick)banken op haar domein rolstoelvriendelijk vervangen. Bovendien konden we  voorkomen dat de fuifbussen voor de jeugd werden afgeschaft,” aldus Jans, de nieuwbakken fractieleider. “We zullen met de Vooruitfractie altijd kritisch blijven voor de deputatie. Dat moet om het beste beleid te krijgen voor de Limburger. Ons belangrijkste doel is Limburg vooruit zien gaan”.

 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant