Nieuws

LOKAAL: Hasselt wil gratis bus tussen parking Trixxo-arena en centrum

Vooruit Hasselt

Wednesday 18

January 2023 15:18

Door de komst van de nieuwe trambus, verdwijnen er 350 parkeerplaatsen op de Hasseltse Boudewijnlaan. Marc Schepers, Hasselts schepen van mobiliteit: “Het is natuurlijk belangrijk dat wij ons parkeercomfort behouden in Hasselt. Daarom onderhandelen we met Vlaanderen over een gratis shuttle tussen de parking aan de Trixxo-arena en de binnenstad.”

Het dossier Spartacus was er eentje van lange adem, maar ondertussen maakt de Vlaamse overheid vaart. Zo starten ze dit voorjaar met de heraanleg voor de Hasseltse Boudewijnlaan.“Goed dat er schot in de zaak komt inzake Spartacus", verklaart Hasselts mobiliteitsschepen Marc Schepers, “maar het is natuurlijk wel belangrijk dat we deze parkeercapaciteit én het parkeercomfort nu op een andere plek in Hasselt gaan organiseren. Anders krijgen we een probleem.”

Bezoekers zullen vanaf mei dus niet meer kunnen parkeren op de Boudewijnlaan, maar wel op de parking van de Trixoo-arena. “We willen dat onze bezoekers, nadat ze hun auto geparkeerd hebben, vlot en gratis op hun bestemming kunnen geraken. Dat comfort hebben ze nu op de Boudewijnlaan en willen blijven garanderen op de Trixxo site”, aldus Schepers.

De stad Hasselt is hierover in onderhandeling met de Vlaamse overheid. “Een gratis shuttle vanaf de Trixxo parking tot het centrum is hier de beste oplossing. “ Voor de financiering kijkt Schepers naar de Vlaamse overheid. “We denken als stad dat dat geld ook moet komen van diegene die de trambus er wil laten rijden en dat is Vlaanderen."

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant