Nieuws

LOKAAL: Hasselt voorziet 5 nieuwe betaalapps vanaf april 2023

Vooruit Hasselt

Tuesday 31

January 2023 10:09

Wil je op straat parkeren in Hasselt, dan kan je je parkeersessie invoeren via de betaalautomaten en 4411. Vanaf april komen hier maar liefst 5 mogelijkheden bij in de vorm van apps. “Door een groter aanbod van parkeerapplicaties te voorzien, maken we het mobiel betalen nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker”, aldus Hasselt schepen van Mobiliteit, Marc Schepers.

 

Op elke betalende parkeerplaats die zich bevindt op de straat, kan je steeds een half uur parkeren. Marc Schepers, bevoegd voor mobiliteit: “Ideaal indien je iemand moet ophalen of een snelle boodschap moet doen. Natuurlijk kan je ook langer op straat parkeren, maar betalen doe je pas na 30 minuten.” De enige voorwaarden voor dat gratis half uur gratis is een registratie. “In Hasselt moet je steeds je parkeersessie ingeven: of je nu slechts een half uurtje nodig hebt, of je wil langer parkeren.” De enige uitzondering op deze regel zijn de Shop&Run plekken, hier volstaat een blauwe schijf.

 

Toegankelijker mobiel betalen

Om vandaag je parkeersessie in te voeren, kan je terecht bij één van de 115 parkeerautomaten of gebruik maken van de applicatie 4411. “Apps zijn natuurlijk bijzonder flexibel, daarom hebben we de afgelopen maanden gewerkt aan een multiprovider platform dat meerdere betaalapps aanbiedt”, verduidelijk Schepers. Het resultaat? Vanaf april kan je naast de 4411 app ook gebruik maken van EasyPark, Indigo Neo, Yellowbrick, Parkmobile en ParkD. “Door een groot aanbod van deze parkeerapps te voorzien in onze stad, willen we vooral het mobiel betalen nog toegankelijker en gebruikersvriendelijker maken. Je kies namelijk de app die voor jou het gemakkelijkst is, of die je reeds hebt geïnstalleerd tijdens je bezoek aan een andere stad.” Het aantal apps kan in de loop van de volgende jaren nog uitbreiden.

 

De registratie van het gratis half uurtje is via elke applicatie volledig gratis. “Er moet uiteraard geen parkeergeld betaald worden en er zullen ook geen transactiekosten worden aangerekend door de provider” (Let op, registreer je je sessie via sms, dan zijn hier steeds kosten van de telecomoperatoren aan verbonden.).” Voor een betalende sessie worden wel -zoals steeds- transactiekosten in acht genomen, deze kan je raadplegen in de applicatie zelf of via de website van de provider. “Doordat er concurrentie heerst tussen de apps zullen de verschillende providers niet enkel steeds zorgen voor de beste kwaliteit maar ook voor een scherpe transactieprijs voor het betalend parkeren”, besluit Schepers.

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant