Nieuws

LOKAAL: Hasselt staat tijdens het Pinksterweekend helemaal in het teken van de fiets.

Vooruit Hasselt

Tuesday 10

May 2022 16:45

De belangrijkste Limburgse profwielerwedstrijd strijkt op maandag 6 juni opnieuw neer in Hasselt en daar is Hasselts schepen van Sport Habib El Ouakili natuurlijk bijzonder enthousiast over. “Als (top)sportstad zijn wij uiteraard opgetogen dat De Ronde van Limburg opnieuw vertrekt in Hasselt. Zo’n sportevenement zorgt niet enkel voor de nodige ambiance in ons stadscentrum, het geeft ook een fantastische stimulans aan onze Hasseltse wielersport en aan het Hasseltse sportgebeuren.”

In Hasselt wordt al een tijdje alles in het werk gezet om zoveel mogelijk Hasselaren kennis te laten maken met sport. “Van het opzetten van laagdrempelige buurtsportwerking, oprichten van ruilwinkels voor sportmateriaal tot het bouwen van topsportaccomodaties. We doen er alles aan om zoveel mogelijk Hasselaren aan het sporten te krijgen, in de best mogelijke omstandigheden.” De komst van De Ronde van Limburg is voor de schepen dan ook een uitgelezen momenten om het fietsen nog eens in de kijker te zetten.

Hasselt Fietst

“Tijdens het Pinksterweekend staat Hasselt in het teken van de fiets”, vertelt El Ouakili. “Op zondag en maandag kunnen jong en oud op het verbindingsplein kennis maken met alles wat met fietsen te maken heeft.” Tijdens een grote fietsmarkt ontmoet je lokale fietshandelaars, kan je je fiets laten graveren of kan je je wagen op een éénwieler of een fiets op rollen. Daarnaast organiseert de Stad Hasselt op zondag 5 juni 3 leuke fietsroutes. “Ervaren fietsers en wielertoeristen kunnen zicht uitleven op de toertocht van 80km door Hasselt, Diepenbeek, Bilzen, Borgloon en Kortessem. Deze tocht volgt gedeeltelijk het parcours van De Ronde van Limburg. Gezinnen met kinderen kunnen weer kiezen tussen twee recreatieve routes – 13km en 25km. De routes zijn voorzien van animatie, zoals een speurtocht en leuke stopplaatsen zoals Plopsaland of de luchthaven.”    

Ronde van Limburg.

De start van de Ronde van Limburg kan je maandag 6 juni vanop de eerste rij meemaken. “Het Verbindingsplein is dan dé place to be. Om 12u worden hier de deelnemende teams voorgesteld. De start van de koers wordt gegeven om 13u30”, besluit El Ouakili.  

“Op 6 juni wacht voor Flanders Classics de tweede Ronde van Limburg”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel, “en we kijken er, samen met vzw Limburg Demarreert, enorm naar uit om dit jaar wél wielerfans aan de start te mogen verwelkomen. Nog leuker is het om te zien hoe stad Hasselt de koers omarmt en met Hasselt Fietst groot en klein wil laten kennismaken met de fiets en bij uitbreiding de wielersport. We kunnen dus alleen maar blij zijn met dergelijke initiatieven en slaan met plezier de handen in elkaar. Op maandag 6 juni gaat de 74ste Ronde van Limburg om 13u30 van start aan Quartier Bleu, met voordien de ploegenvoorstelling waar we de 23 teams aan de aanwezige fans zullen voorstellen. Alle Limburgse wielerfans zijn meer dan welkom!”Programma:

  • Drie fiestroutes op ieders maat

Korte familieroute van 13 km
Recreatieve route met animatie, een zoektocht en leuke stopplaatsen. Fiets doorheen gebouwen: Smaaksalon, Plopsaland,… Hou halt aan de interactieve stopplaatsen: spoedafdeling van het Jessa ziekenhuis, brandweerkazerne…

Op maat van van families met kinderen van 7 tot 12 jaar.

Lange familieroute van 25 km
Ook op deze route kan je genieten van animatie, een zoektocht en leuke stopplaatsen, fiets je doorheen gebouwen en hou halt aan interactieve stopplaatsen. Verder passeer je ook op Domein Kiewit, de luchthaven van Kiewit en de Platwijers. Op maat van families met kinderen van 9 tot 12 jaar

Toertocht Ronde van Limburg van 80 km
De ervaren fietsers en wielertoeristen kunnen zich uitleven op een toertocht van 80 km! Je doorkruist Hasselt, Diepenbeek, Bilzen, Borgloon en Kortessem. Je volgt een gedeelte van het parcours van de 'Ronde van Limburg', die de profs op maandag 6 juni aandoen.

  • Fietsmarkt

Daarnaast vind op zondag (13u – 17u30) en maandag (10u – 12u30) ook een fietsmarkt plaats op het Verbindingsplein Op de fietsmarkt kunnen bezoekers kennis met alles wat met fietsen te maken heeft. Je kan het zo gek niet bedenken: fietsen op rollen, leer balanceren op een éénwieler, fiets met de gekste fietsen ter wereld, space bikes, standen van fietshandelaars, fietsgraveerstand, fietsbib,… en nog zoveel meer.

De eerst 500 ingeschreven deelnemers ontvangen een goodiebag met waardevolle fietsbenodigdheden. Wie deelneemt aan een fietstocht maakt ook kans op waardevolle prijzen die worden uitgereikt om 17u aan de aanwezigen ter plaatse.


meer info op :
www.uitinhasselt.be/hasseltfietst

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant