Nieuws

Hasselt schenkt eenmalig budget van 20.000 euro in lokale schaatsclubs

Team Vooruit

Friday 29

October 2021 10:32

Stad Hasselt pompt een éénmalige financiering van 20.000 euro in de lokale shorttrackclub ‘YDS-Hasselt’, ijshockeyclub ‘Haskey Hasselt’ en kunstschaatsteam ‘HKST’. De drie clubs maken gebruik van Vlaamse accomodatie, waardoor de stad (in tegenstelling tot de andere sportclubs in Hasselt) het huurgeld voor de sportlocatie van deze drie ijsclubs niét kon laten vallen in tijden van corona.

“We krijgen op regelmatige basis een update over de corona-impact op onze clubs en die is niet fraai”, benadrukt schepen van Sport Habib El Ouakili (RoodGroen+). “Als stad proberen we deze clubs dan ook maximaal te ondersteunen in hun werking. De afgelopen periode hebben we de Hasseltse sportverenigingen die gebruikmaken van onze sportinfrastructuur dan ook een financiële ondersteuning kunnen bieden door de huurkost te laten vallen voor volledig 2021.”

Geen andere subsidies

Al konden de drie Hasseltse schaatsverenigingen in coronatijden niét van die ondersteuning genieten. “Dat komt omdat zij gebruikmaken van Vlaamse accommodaties, en dus niet van eigendom van de stad Hasselt. Het huurgeld voor deze sportlocaties konden we als stad dus niet op ons nemen. Daarbovenop konden de ijsclubs geen beroep doen op andere subsidievormen via andere kanalen en vielen ook de jaarlijks geplande tornooien en schaatsevenementen in het water door de coronamaatregelen."

Kortom een hoop inkomsten die ze zagen verdwijnen, en dus wil de stad aan hen een éénmalige financiële ondersteuning toekennen. “Die ondersteuning komt overeen met de ondersteuning van de andere sportclubs in Hasselt, en bedraagt 20.000 euro. Deze middelen zullen we onder de drie ijsclubs onderverdelen op basis van het aantal schaatsuren op jaarbasis per schaatsclub. Op die manier hopen we hen toch een hart onder de riem te steken”, aldus schepen El Ouakili.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant