Nieuws

LOKAAL: Hasselt rolt rode loper in fluo uit voor in-fluo-encers.

Vooruit Hasselt

Tuesday 08

November 2022 12:15

Fluo is cool. Dat is de boodschap die Hasselt wil meegeven. Dat doen ze in samenwerking met het High-Five project en in-fluo-encers CEMI. De actie werd afgetrapt in SBS Kuringen waar er een première wordt georganiseerd in fluo thema.

 

NAAR PLOPSALAND DOOR FLUO TE DRAGEN

Het High-Five project is actief in 70 Vlaamse en Nederlandse scholen en zet zich in om kinderen verkeersvaardiger te maken. Er is een superheld die kinderen elke dag waarop ze stappen en fietsen naar school beloont met digitale munten. “De beloningen gaan van een Plopsa ticket naar extra speeltijd met de klas”, vertelt Authier Degryse, projectcoördinator van High-Five. Van november tot februari kunnen kinderen ook extra punten verdienen door zichtbaar in het verkeer te staan met de in-fluo-encer campagne.

 

IN-FLUO-ENCERS CELINE & MICHIEL

Voor die actie heeft High-Five de hulp ingeroepen van de bekende Youtubers Céline & Michiel. “De bedoeling is om fluo niet alleen te belonen, maar ook echt cool te maken bij de kids” zegt Degryse. Er werd een kortfilm opgenomen waarin het in-fluo-encer duo samen met superheld Five strijdt tegen de krachten van Kapitein Smog. 

 

PREMIERE IN HASSELT

De campagne wordt voor het eerst voorgesteld in SBS Kuringen waar de kinderen ondergedompeld worden in een filmpremiere in Hollywood stijl. De dresscode is uiteraard fluo. “We vinden zichtbaarheid in het verkeer een topprioriteit en willen met de stad onze schouders achter deze campange zetten. op deze verfrissende en speelse manier hopen we veel kinderen aan te moedigen niet alleen meer te fietsen maar ook zichtbaar te zijn..” zegt Marc Schepers, schepen van mobiliteit.  

 

RESULTATEN VAN HET PROJECT

Reeds 77% van de kinderen doen mee aan het project. Sinds de start in 4 scholen eind september zijn er intussen 849 deelnemers die in iets meer dan een maand een spectactulaire 35.805 kilometer hebben afgelegd. “voor ons is het succesvol. Meer dan de helft van de kinderen komt al high-fivend naar school en we zien nu al een stijging met 33% van het aantal stappers”. Vertelt Degryse

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant