Nieuws

LOKAAL: Hasselt krijgt tweede pleegzorgmuur

Team Vooruit

Friday 26

November 2021 12:33

Hasselt engageert zich al enkele jaren als pleegzorgstad, waarbij het gezinnen warm maakt voor pleegzorg en hen ook een optimale ondersteuning biedt. De stad probeert haar boodschap op verschillende manieren over te dragen. In plaats van altijd te kiezen voor tijdelijke affichage, flyers of folders, werd vorig jaar de eerste pleegzorgmuur geschilderd. “Met de muur willen we het thema op een leuke manier zichtbaarheid geven in onze stad”, aldus schepen van gezinsondersteuning Habib El Ouakili. “We hopen zo ouders te prikkelen om zich te informeren over pleegzorg. Heel wat Hasseltse kinderen wachten namelijk nog op een plekje in een pleeggezin.”

 

Momenteel zijn er in Hasselt 76 pleeggezinnen die samen 92 kinderen opvangen. 84 Limburgse kinderen zijn nog op zoek naar een warme thuis, zij verblijven in een voorziening of worden opgevangen door familieleden tot dat een gezin wordt gevonden. “Het is belangrijk dat al deze kinderen terecht komen in een liefdevol gezin. Om nog meer potentiële pleegouders te bereiken, lanceren we vandaag dus onze 2de pleegzorgmuur. Dit keer in Kuringen.”

 

Een boodschap via Streetart

Voor de nieuwe muur, werkte de stad Hasselt samen met Yvon Tordoir. El Ouakili: “Bij zowel de eerste als de tweede muur nodigen we de mensen mee in het kunstwerk te stappen. Zo kunnen ze leuke foto’s nemen en deze verspreiden op sociale media. Op die manier wordt niet enkel de muurschildering maar ook het thema breed verspreid.” Foto’s posten kan steeds met de volgende hashtags: #pleegzorgmuurHasselt, #pleegzorglimburg, #weekvandepleegzorg

 

Week van de Pleegzorg

De lancering van deze muur gebeurt in de ‘Week van de Pleegzorg’. Tijdens deze week staat alles in het teken van matching: Pleegzorg Vlaanderen gaat op zoek naar de best mogelijke match tussen pleegkind en gezinnen. Dat geldt natuurlijk ook voor volwassenen met een handicap en/of een psychiatrische problematiek.

 

 

De nieuwe pleegzorgmuur word op vrijdag 19 november voorgesteld in aanwezigheid van schepen Habib El Ouakili, coördinator Hasselt Pleegzorgstad Ingrid Donders, diensthoofd Gezinsondersteuning Catherine Klimenko en Eveline Leurs van Pleegzorg Limburg.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant