Nieuws

LOKAAL: Hasselt, een kindvriendelijke stad

Vooruit Hasselt

Tuesday 29

November 2022 16:17

Hasselt mag zich voortaan officieel een kindvriendelijke stad noemen. Het stadsbestuur mocht dat label van Vlaanderen in ontvangst nemen en dat voor de komende zes jaar.

In een eerste fase onderzocht de stad de huidige ‘staat van kindvriendelijkheid' door liefst 855 kinderen, 637 jongeren en 844 volwassenen te bevragen. Op basis van die bevraging ging Hasselt aan slag met vier thema’s waar nog werk aan de winkel was: mentaal welzijn, diversiteit, inclusie en gelijke kansen, maar ook publieke ruimte en participatie en actorschap.

“In een tweede fase gingen we samen met kinderen, jongeren, studenten en volwassenen dieper in op deze thema’s, waarna we als stad onze visie op kindvriendelijkheid uitschreven”, verduidelijkt Habib El Ouakili, schepen van Jeugd (RoodGroen+). “Daarin hechten we belang aan een warme leefomgeving voor de kinderen en jongeren in onze stad, maar ook aan een veilige buurt en aan hen te betrekken bij ons jeugdbeleid via inspraak- en participatiemogelijkheden. Daarnaast schreef we een actieplan uit om van Hasselt een betere plek voor kinderen en jongeren te maken. We werken de komende jaren aan de realisatie hiervan”, aldus de schepen.


Ga naar Vooruit Hasselt
Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant