Nieuws

LOKAAL: Halle viert Feest van de Arbeid op 1 mei

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Thursday 13

April 2023 11:37

Op 1 mei viert Halle nog eens het Feest van de Arbeid.
Vanaf 12u30 is het Oudstrijdersplein de plaats van afspraak.

Er staan heel wat artiesten, animatie en gezelligheid gepland.

Het is alweer 6 jaar geleden dat het Feest van de Arbeid nog eens plaatsvond in Halle.
Dit jaar organiseert Vooruit Halle, in samenwerking met ABVV en Solidaris Brabant, het evenement nog eens.

Vanaf 12u30 is iedereen welkom op het Oudstrijdersplein te Halle.
Er zullen niet alleen optredens zijn , maar ook de mogelijkheid om de innerlijke mens te versterken.  Zowel drank- als eetstandjes worden voorzien.

"Het eerste optreden vindt paats om 13u30" vertelt coördinator Mathias Pierquin, "we starten met Bram en Lennert. De originele covers die ze op ieder event weten te brengen geven een heel nieuwe dimensie aan de nummers zoals enkel zij dat kunnen. Daarnaast kunnen ze niet alleen uit de voeten met een op voorhand vastgelegde playlist, maar maken ze ook gebruik van het jukebox-concept: het publiek roept een liedje en Bram & Lennert spelen het meteen ter plaatse. Eind vorig jaar nog speelden zij het voorprogramma van het Sportpaleisconcert van Niels Destadsbader en verkochten hun eigen 2 "Dansen-shows" en kerstconcerten in een mum van tijd uit."

Om 15u15 speelt de plaatselijke band Good Mood. 
Good Mood speelde vorig jaar voor de eerste keer samen, maar het was meteen een schot in de roos.  
"Het is inderdaad een lokale band die eigenlijk pas opstart, we hebben graag ook oog voor het plaatselijk talent, maar dat wil niet zeggen dat ze onervaren zijn.  De band bestaat uit ervaren rotten en elk zingen en spelen ze al jaren met en bij befaamde namen." vertelt Pierquin.

Om 16u30 geeft Still Crazy een fitsende show.
"
Deze ervaren partycoverband uit het Gentse heeft maar één doel voor ogen: een vet feestje bouwen! Ze zijn dan ook steengoed. Vakkundig wordt elk feestje op én over het kookpunt gebracht met een mix van pop, rock, disco en dance hits van de afgelopen decennia. Met hun energieke show zal Still Crazy onze dansvloer in vuur en vlam zetten. Een echte aanrader voor wie zich eens goed wil amuseren", verduidelijkt Mathias.

Vanaf 18u wordt het hele gebeuren nog opgeluisterd door de Decibels en een DJ-set.

"De aandacht gaat volledig naar een gezellige, familiale namiddag" vult Bertrand Demiddeleer, voorzitter van Vooruit Halle, aan, "er zal ook animatie zijn voor de kleinsten onder ons, met bijvoorbeeld grimme, maar ook de groteren zullen dus zeker kunnen genieten.  Uiteraard verliezen we niet helemaal het maatschappelijke uit het oog en zullen minister van volksgezondheid Frank Vandenbroucke, vakbondssecretaris Steven Marchand en burgemeester Marc Snoeck het nodige woordje plaatsen.''

Om 19u eindigt het evenement, uit respect voor rust van de omwonenden.  De toegang is gratis. 


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant