Nieuws

LOKAAL: Grab & Go service bib Kuringen verhuist door verbouwingswerken

Vooruit Hasselt

Wednesday 02

August 2023 15:03

Begin juli startte de verbouwingswerken aan de Kuringse vestging van Bibliotheek Hasselt Limburg. Habib El Ouakili, bevoegd schepen. “De bib zal de volgende maanden helemaal omgetoverd worden tot dé familiebibliotheek van Vlaanderen. Een eigentijdse collectie wordt helemaal gericht op kinderen en de kindvriendelijke en uitnodigende ruimtes zullen leesplezier centraal zetten.”

 

Sinds de start van de opruim van de bib in Kuringen, zijn haar deuren gesloten. “Maar we wilden onze bezoekers natuurlijk niet op een honger laten zitten en ervoor zorgen dat zij steeds aan nodige lees-, luister- en kijkvoer geraken. Om die reden introduceerden we onze afhaalservice ‘Grab & Go’.” Het principe is simpel: je bestelt je boeken en kan deze afhalen én terugbrengen in onze vestiging in Kuringen (2x per week).

 

Nu de verbouwingswerken van start zijn gegaan, zal deze afhaalservice moeten verhuizen. “De impact van de werken was te groot om deze service nog ter plekken te organiseren. Daarom verhuist de Grab & Go vanaf woensdag 9 augustus tot aan de opening van de nieuwe familiebibliotheek naar het wijkpunt op Kleine Bameriklaan 13, te Kuringen.” De afspraken en openingsuren (woensdag 16-18u en zaterdag 10-13u) blijven dezelfde.

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant